Foci

Fantasztikus mérkőzésen ikszelt a Liverpool és az Arsenal

Steven Gerrard (steven gerrard, )
Steven Gerrard (steven gerrard, )

A Liverpool labdarúgócsapata már 2-0-ra vezetett Londonban, ám végül 2-2-es döntetlent játszott az Arsenallal az angol bajnokság 24. fordulójában. A Manchester United legyőzte a Southamptont és tovább növelte az előnyét az élen.

Angliában szinte képtelenség úgy megrendezni egy játéknapot, hogy ne legyen aznap egy rangadó is, nem volt ez másképp szerdán sem, amikor a Liverpool látogatott az Arsenalhoz. Még csak az ötödik percben járt a találkozó, amikor bealudt a hazai védelem, Suarez pedig kihasználta ezt a megingást és egy megpattanó lövéssel megszerezte a vezetést. A folytatásban az Ágyúsok hiába próbálkoztak, nem tudtak túljárni Pepe Reina eszén.

A második félidő szép csendben csordogált, amikor egyszer csak Henderson lódult meg a hazai kapu felé, az első lövését ugyan még blokkolták, ám a kipattanót követően már az üresen maradt kapuba passzolt. Aki azt hitte, hogy kétgólos hátrányban padlót fog a londoni csapat az nagyot tévedett, ugyanis előbb Giroud fejjel szépített, majd egy gyönyörű akció végén Walcott köszönt be, így mindössze két perc alatt dolgozta le hátrányát az Arsenal!

A hajrában mind a két oldalon akadt lehetőség a győztes gól megszerzésére, ám több találat már nem született, így 2-2 lett a vége ennek a remek összecsapásnak.


A pontosztozkodás nem jó egyik félnek sem, ugyanis a rivális Everton legyőzte 2-1-re a West Bromwich Albiont, így ellépett ettől a kettőstől. Sőt, a liverpooli együttes ezzel a sikerrel már a Tottenham Hotspur sarkában van, a Sarkantyúsok ugyanis csak 1-1-es döntetlent játszottak a mindenki dolgát megnehezítő Norwich City otthonában.

Idő közben a Manchester United kisebb meglepetésre hátrányba került hazai pályán a Southampton ellen, azonban Sir Alex Ferguson fiai általában talpra szoktak állni hasonló helyzetből. Nos, a listavezető ezúttal is így tett, Wayne Rooney duplájával pedig még a szünet előtt fordítani tudott, ez pedig végül elégnek bizonyult a három pont megszerzéséhez, a Vörös Ördögök kihasználták a városi rivális City botlását.

Pályára lépett a Chelsea is, amely a kiesőjelölt Reading otthonában vendégeskedett. A londoniak az első félidőben szereztek vezetést, Torres mesteri labdája után Mata talált be közelről, majd a második felvonásban Frank Lampard tőle szokatlan módon fejjel volt eredményes. Úgy tűnt, hogy ezzel zsebben van a három pont, ám a hazaiak a 87. percben szépítettek, a 94.-ben pedig egyenlíteni is tudtak, Le Fondre találata így egy pontot ért övéinek.

Játszott a Fulham és a West Ham United is. A londoni rangadón a hazai pályán játszó Falusiak diadalmaskodtak 3-1-re, ezzel pedig be is előzték a Kalapácsosokat a tabellán.

Eredmények – Premier League, 24. forduló

Arsenal – Liverpool 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Giroud (65.), Walcott (67.) illetve Suarez (5.), Henderson (60.)

Manchester United – Southampton 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Rooney (8., 27.) illetve Rodriguez (3.)

Reading – Chelsea 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Le Fondre (87., 90+4.) illetve (Mata (45.), Lampard (66.)

Norwich – Tottenham 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Hoolahan (32.) illetve (Bale (80.)

Everton – West Bromwich Albion 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Baines (29., 45+1.) illetve Long (65.)

Fulham – West Ham United 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Berbatov (10.), Rodallega (49.), O’Brien (90. – öngól) illetve Nolan (48.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik