Foci

A hajrában egyenlített a Real Madrid a Barcelona ellen

real madrid-barcelona (real madrid, fc barcelona, )
real madrid-barcelona (real madrid, fc barcelona, )

A spanyol kupa sorsolásának szeszélye miatt idén nem csak két El Clásicót – a bajnokságban – láthatnak a futball szerelmesei, hanem négyet, ugyanis a Copa del Rey elődöntőjében is megérkőzik egymással a két spanyol óriás.

A szerdai első felvonáson jobban kezdett a Real Madrid, Cristiano Ronaldo már a 2. percben megtornáztatta Pintót egy szabadrúgás után, majd Callejon és Benzema is komoly ziccerbe került, de nem sikerült gólt szerezniük.

José Mourinho remekül készítette fel csapatát a Barcelona ellen, ugyanis Messit szinte teljesen levették a pályáról a hazaiak, de így is közelebb jártak a katalánok a vezető találat megszerzéséhez, bár ehhez kellett a fehérmezesek komoly hibája is: Ricardo Carvalho érthetetlen módon röviden adta haza a labdát Diego Lopeznek, így Fabregas megszerezte azt, majd Xavihoz passzolt. A spanyol középpályás megcélozta az üres kaput, ám Varane időben visszaért, és sarokkal tisztázott a gólvonalról. A 21, percben ráadásul Xavi a felső lécet is telibe lőtte szabadrúgásból.

A fordulást követően is hozta megszokott játékát a Barcelona, azaz a tiki-takát, ellenben a Real Madrid a gyors kontrákkal sokkal veszélyesebb tudott lenni. Mégis a vendégek rúgták az első gólt: az 50. percben Callejon megszerezte ugyan a labdát saját kapuja előtt, felszabadított, de pont Messi elég rúgta a játékszert. Az argentin kapásból az üresen álló Fabregashoz passzolt, ő pedig nem hibázott, Diego Lopez mellett a hálóba gurított (0-1).

A 73. percben Pedro eldönthette volna a meccset, ám kihagyta a találkozó egyik legnagyobb ziccerét, amikor négy méterről pörgetett a kapu mellé.

A hajrában aztán meglett a gyümölcse a Real Madrid totális offenzívájának: a 82. percben Varane érkezett középen Özil labdájára, és fejjel mattolta Pintót (1-1).

Mivel az eredmény az utolsó percekben már nem változott, így a február 27-i, barcelonai visszavágót a katalánok várhatják jobb helyzetből.

Eredmény – spanyol Király-kupa, elődöntő, 1. mérkőzés
Real Madrid – Barcelona 1-1 (0-0)
Gólszerző: Varane (82.) illetve Fabregas (50.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik