Foci

Elkezdték az új debreceni stadion építését

Nagyerdei Stadion (nagyerdei stadion, )
Nagyerdei Stadion (nagyerdei stadion, )

A kivitelezést végző konzorciummal megkötötték a szerződést, így kedden elkezdődött a debreceni Nagyerdei Stadion építése.

Debrecenben ünnepélyes keretek között megbontották a Nagyerdei Stadion régi lelátóját, hogy 2014 tavaszára egy minden igényt – európait is – kielégítő új, 20 ezres stadionnal gazdagodjon a város és kedvenc csapata, a Loki.

A megállapodás alapján 2014. április 28. az átadási határidő, ekkorra minden szakhatósági és használatbavételi engedéllyel rendelkeznie kell a létesítménynek.

Kósa Lajos szavai szerint a Nagyerdei Stadion rekonstrukciója abba a sorba illik, amit a Főnix Csarnokkal nyitottak és a Kölcsey Központtal folytattak. Ezek a létesítmények voltak ugyanis az elsők Budapesten kívül, amelyek több ezer fős rendezvényeket biztonságosan és színvonalasan voltak képesek lebonyolítani. A leendő stadion multifunkcionális, így alkalmas lesz több tízezer fő befogadására egy-egy koncert vagy más nagyrendezvény alkalmával.

A kivitelezést elnyert, két debreceni cégből álló “Hajrá, Debrecen!” konzorcium 11,45 milliárd forintért vállalta a megvalósítást. Az építkezés kedden a bontási munkálatokkal kezdődött. A bontási munkákkal két hét alatt végezni fognak és terveik szerint kilenc hét múlva már állni fognak az első vasbeton elemek. A stadion vasbeton szerkezete pedig hét hónap múlva készül el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik