Foci

Őrült végjáték után esett ki a Juventus a kupából

Mirko Vucinic (mirko vucinic, )
Mirko Vucinic (mirko vucinic, )

A Lazio csapata hazai pályán 2-1-re nyert a Juventus ellen a labdarúgó Olasz Kupában és fináléba jutott. Az elődöntő visszavágójának hajrájában két gól is esett.

A múlt héten Torinóban 1-1-et játszottak egymással a csapatok, Mauri 86. percben találatakor érezni lehetett, hogy ez a gól még sokat érhet a Laziónak.

A nyolcadik percben járt a kedd esti mérkőzés, amikor a vendégek hevesen reklamáltak egy szerintük elmaradt büntető miatt és szó se róla, Marchetti kapus valóban találkozott Vuciniccsel a tizenhatoson belül, ám a játékvezető sípja néma maradt. A folytatásban is a vendégek kísérleteztek többet, azonban próbálkozásaik nem jártak sikerrel.

A második felvonás elején jött a fekete leves a Juve számára, ugyanis a Lazio megszerezte a vezetést, Ledesma középre ívelt labdájánál aludt be a torinói védelem, Gonzalez pedig a hálóba bólintott. A folytatásban a Juventusnak támadnia kellett, így a rómaiak előtt lehetőség nyílt a kontrákra, nyíltsisakossá vált a küzdelem.

A találkozó végéről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni: Vidal egyenlített a 92. percben, ám nem sokkal később a Lazio újra visszavette a vezetést. Marchisio lábában így is benne volt az egyenlítő, egyben továbbjutást érő gól, ám egy kipattanó után az üres kapu mellé passzolt, a Lazio 2-1-re nyert és bejutott az Olasz Kupa döntőjébe.

Benne van a pakliban, hogy a rómaiak kisajátítják a sorozat fináléját, ugyanis az AS Roma csapata 2-1-es előnyről várja az Inter elleni visszavágót. A csapatok csak áprilisban meccselnek majd Milánóban.

Eredmény – Olasz Kupa, elődöntő, visszavágó

Lazio – Juventus 2-1 (0-0)
Gólszerző: Gonzalez (53.), Floccari (90+3.) illetve Vidal (90+2.)

Továbbjutott: a Lazio, 3-2-vel.

Őrült volt a hajrá, kiesett a Juventus:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik