Foci

A román kapitány is nézők előtt játszana

victor piturca (victor piturca, )
victor piturca (victor piturca, )

Victor Piturca szerint a román válogatott számára nem egyértelmű előny a zárt kapus mérkőzés, ő szívesen játszana inkább telt házas stadionban március 22-én, a magyar-románon.

Január elején robbant a FIFA-bomba, a nemzetközi szövetség fegyelmi bizottságának döntése értelmében a magyar válogatott a következő, Románia elleni hazai világbajnoki selejtezőmérkőzését zárt kapuk mögött köteles lejátszani március 22-én, mivel az augusztus 15-én rendezett Izrael elleni barátságos mérkőzésen a hazai szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált és sértő jelképeket mutatott fel.

A döntés nemcsak a magyar közvéleményt, hanem a románt is megosztja. Honlapunk is állást foglalt már a témában, míg legutóbb az éppen edzőtáborozó román válogatott szövetségi kapitányát, Victor Piturcát faggatta a román sportnapilap, a prosport, miként vélekedik a FIFA határozatáról. “Nem tudom, hogy ez előny vagy hátrány. Lehet mindkettő. Tény, a FIFA és az UEFA szabályainak engedelmeskedni kell, de ez így nem normális. A magam részéről szeretnék nézőket látni a lelátókon” – nyilatkozta rendkívül sportszerűen a kapitány.

A Nemzeti Sport keddi lapszáma is foglalkozik a témával. Fazekas Zoltán kosárlabda szakíró a szolnok EuroChallenge meccse alkalmával tudósított Tel-Avivból, és ha már ott volt, a helyieket faggatta, mit gondolnak az esetről. Amit Lewinthal, a helyi Israel Hayom napilap sportújságírója amondó: “Az európai futball, vagy kosárlabda kupatalálkozókon rendszeresek az antiszemita megnyilvánulások. Izraelen belül is nagyon szélsőségesek a szurkolótáborok, a jobb és a baloldal klubcsapatainak meccsein sokszor durvább dolgok is megesnek. A személyes véleményem az, hogy a büntetés túl szigorú, barátságos meccs volt, kevesen voltak a stadionban, nem 30 ezer drukker kántált sértő rigmusokat a stadionban, hanem néhány száz. Én igazságosabbnak tartottam volna, ha a pénzbüntetés súlyosabb.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik