Foci

A csoportból sem jutott tovább az ANK címvédője

zambia (zambia, )
zambia (zambia, )

Az Afrikai Nemzetek Kupáján véget értek a C csoport küzdelmei is: a papírforma alapján Burkina Faso és Nigéria ment tovább.

A keddi játéknap előtt Burkina Faso első helyét csak akkor veszíthette volna el, ha Zambia sikerrel veszi a 3. kört ellenük, bár az eddigi eredmények alapján nem erre lehetett számítani. És valóban nem is tudott a 2012-es Afrikai Nemzetek Kupája győztese meglepetést okozni, hiszen gólnélküli döntetlenre végeztek a felek, vagyis Burkina Faso csoportelsőként ment tovább a negyeddöntőbe.

A kvartett másik találkozóján Nigériának fel volt adva a lecke, hiszen a zöld-fehérek csak egy győzelemmel tudták volna biztosítani a helyüket az egyenes kieséses szakaszban, ugyanis Zambia a már említett döntetlenjével a második helyen állt.

A 80. percben azonban Moses tizenegyesével vezetéshez jutott Nigéria, majd Etiópia emberhátrányba került Sisay második sára lapja után.

Ezt újból Moses használta ki, aki még egy büntetőt értékesített a 90. percben, így végül ha nem is magabiztosan, de nyert Nigéria, és továbblépet a csoportból.

Eredmények – Afrikai Nemzetek Kupája, C csoport, 3. forduló
Burkina Faso – Zambia 0-0

Etiópia – Nigéria 0-2 (0-0)
Gólszerző: Moses (80., 90.-mindkettőt büntetőből)
Piros lap: Sisay (85.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik