Foci

Újabb alapember hosszabbított Barcelonában

xavi, fc barcelona (xavi, fc barcelona, )
xavi, fc barcelona (xavi, fc barcelona, )

Xavi Hernandez további két évvel hosszabbította meg jelenlegi kontrakutást, így a spanyol labdarúgó 2016-ig erősíti majd a katalán együttest.

Ugyan Victor Valdés nem kívánt aláírni egy új szerződést, így legkésőbb 2014 nyarán elhagyja a Barcelona labdarúgócsapatát, a többieknek nem okoz gondot az, hogy elkötelezzék magukat az együttesnél. Korábban már hosszabbított Lionel Messi, Carles Puyol és Andrés Iniesta is, hétfőn pedig Xavi firkantotta oda a nevét a papírosra.

A rutinos középpályás már decemberben megegyezett a klub elöljáróival, ám a hosszabbítás csak most vált hivatalossá, miután a felek aláírták a szerződést. Xavi 2016-ig marad a Barcában, a 33 éves focista így minden bizonnyal a gránátvörös-kékektől vonul vissza.

Xavi a hűséges típusok közé tartozik, ugyanis Barcelonában nevelkedett és csak ebben a klubban játszott pályafutása során. Eddig 435 bajnokin 53 gólt szerzett a katalánoknál, a csapattal pedig hatszor lett bajnok, háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, diadalmaskodott a spanyol Király Kupában (kétszer), a spanyol Szuperkupában (ötször), az európai Szuperkupában (kétszer), valamint a klubvilágbajnokságon (szintén kétszer).

Xavi a válogatottal is egyre sikeresebb, már két Európa-, valamint egy világbajnoki címet szerzett Spanyolországgal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik