Foci

Kedden romba döntik a Nagyerdei Stadiont

Nagyerdei Stadion (nagyerdei stadion, )
Nagyerdei Stadion (nagyerdei stadion, )

Jeles alkalomhoz érkezett a debreceni Nagyerdei Stadion rekonstrukciója. Kedden a kivitelező 11 óra 30 perckor megkezdi a bontási/építési munkákat a Nagyerdei Stadion déli kapujánál. A nyertes konzorcium által vállalt teljesítési határidő 15 hónap, így a 2014-es bajnokság tavaszi szezonjára már európai körülmények között játszhatja meccseit a Loki.

Január 29-én, kedd délelőtt a debreceni Kölcsey Központ konferencia termében a projektet irányító Marjay Gyula, az MNV Zrt. főigazgatója, Vígh László kormánybiztos, Kósa Lajos, Debrecen polgármestere és Simicskó István sportért felelős államtitkár részvételével ismertetik a kivitelezési közbeszerzési pályázat eredményét, és a győztes „Hajrá, Debrecen!” elnevezésű konzorcium ünnepélyes keretek között elindítja a kivitelezést, amely 11,445 milliárd forintba kerül – írja a dvsc.hu.

A nyertes pályázat tartalmazta a legalacsonyabb árat, s ebben a pályázatban szerepelt a legkörültekintőbb munkaszervezési leírás, az úgynevezett fenntarthatósági tanulmány  is. Ez utóbbi jelentősége abban áll, hogy a stadion telkét körülvevő terület Natura 2000-es környezetvédelmi minősítésű, s a projekt révén ez a park is megújul.

A nyertes konzorcium által vállalt teljesítési határidő 15 hónap, reális tehát az a célkitűzés, hogy 2014 tavaszára készen álljon a Nagyerdei Stadion. Az UEFA illetékes stadionminősítő munkatársa 2012 nyarán részletesen átvizsgálta a terveket, s kifejezte: a rekonstrukció révén megvalósuló mű kétségkívül megkaphatja azt a besorolást, amelynek révén alkalmas lesz nemzetközi mérkőzések megrendezésére is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik