Foci

Hatgólos szupermeccsel indult az olasz vasárnap

as roma (as roma, )
as roma (as roma, )

A Bologna és a Roma 3-3-as döntetlent játszott egymással a Serie A 22. fordulójában.

A Roma a hetedik, a Bologna a 14. helyről várta a vasárnapi fordulót, de a hazaiak abban bízhattak, hogy korábban már több nagycsapat ellen is jól szerepeltek.

A két csapat már ősszel is nagy és gólgazdag meccset vívott egymással, akkor 2-0-ra vezetett már a Roma, és mégis elbukott 3-2-re hazai pályán. Ezúttal tartalékosan lépett pályára a Zeman-csapat, például De Rossi sem lehetett ott a pályán.

Mégis megszerezték a fővárosiak a vezetést Totti nagy passza után, de Gilardino 8 perccel később egyenlített (a kapusról kipattanó lövést kotorta be másodjára). Csak másfél percig örülhetett a Bologna, Osvaldo fejesével újra a Románál volt az előny (senki sem figyelt a támadóra).

2-2-vel mentek szünetre a csapatok, mert a 26. percben Gabbiadini egyenlített egy egyéni akció után. Sőt, a fordulás után az őszi meccshez hasonlóan megfordította az eredményt a Bologna, Pasquati volt a gólszerző.

A vége aztán iksz lett, mert Tachtsidis mesteri találattal egalizált (egy messziről ívelt szabadrúgást fejelt a kapuba). A végén az volt a meglepetés, hogy az utolsó negyedórában már nem született gól.

Eredmény – olasz bajnokság, 22. forduló:
Bologna – Roma 3-3 (2-2)
gólszerzők: Gilardino (17.), Gabbiadini (26.), Pasquati (54.), illetve Florenzi (9.), Osvaldo (18.), Tachtsidis (74.)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik