Foci

Brentfordi csoda a Chelsea ellen

brentford (brentford)
brentford (brentford)

Újrajátszásra kényszerül az FA-kupában a címvédő Chelsea, amely 2-2-t ért el a harmadosztályú Brentford otthonában.

Azok után, hogy pénteken az Aston Villa (a Millwall ellenében), majd szombaton a Norwich City az ötödik osztályban szereplő Luton Town ellenében kiesett az FA Kupa negyedik fordulójában, többen is dörzsölni kezdték tenyerüket a vasárnapi kör előtt.

A sorozat címvédője, a Chelsea a harmadosztályú Brentford otthonába látogatott. Rafa Benitez csapata elbukta a klub-vb-t, kiesett a Bajnokok Ligájából (címvédőként), kipottyant korábban a Ligakupából is, a bajnokságban pedig csak a harmadik helyen áll. Így az FA-kupa egyfajta menstvár lehet a kupaszerzés szempontjából. A Chelsea a Turnbull – Ivanovic, Cahill, Terry, Cole – Ramires, Lampard, Marin, Oscar, Bertrand, Fernando Torres összeállításban kezdett, így Demba Ba és Mata is a kispadon kezdett.

Teljesen egyenrangú ellenfél volt az első félidőben a hazai csapat, olyannyira, hogy 8-2 volt a kapuralövés aránya, a javára, sőt. Az egyik lövés góllal fejeződött be: Lampard vesztett labdát a 43. percben, az első lövés még kijött Turnbullról, Marcello Trotta viszont már nem hibázott (1-0).

A szünetben a semmit sem mutató Marko Marin helyett Mata állt be, de nem ő, hanem a zseniális jobb külsős lövést bemutató Oscar egyenlített a fordulás után nem sokkal (1-1). Hiába, Turnbull a 72. percben buktatta a játékvezető szerint a kiugró brentfordi csatárt, a 11-est Forrester higgadtan értékesítette (2-1).

Érett a bombameglepetés, de a 80. percben a frissen beállt Demba Ba és Fernando Torres összejátszása után a spanyol betekerte a lasztit a nyugat-londoni kiscsapat kapujába (2-2).

A 94. percben kezezés miatt 11-es járt volna a Chelsea-nek, de Moss játékvezető ezt nem fújta be.

Maradt a 2-2, újrajátszás következik, a Stamford Bridge-en.

Eredmény – angol FA-kupa, 4. forduló:

Brentford – Chelsea 2-2 (1-0)
gólszerzők: Trotta (43.), Forrester (73.), illetve Oscar (55.), Fernando Torres (80.)

A következő körben:

Huddersfield/Leicester – Wigan
Milton Keynes Dons – Barnsley
Oldham – Everton
Luton – Millwall
Arsenal – Blackburn
Manchester City – Leeds United
Manchester United – Reading
Middlesbrough – Brentford/Chelsea

Elmaradt a még nagyobb meglepetés:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik