Foci

Bombameglepetés: az Oldham kiverte a Liverpoolt

oldham liverpool (oldham, oldham athletic, liverpool, )
oldham liverpool (oldham, oldham athletic, liverpool, )

A harmadosztályú Oldham Athletic óriási meccset játszva 3-2-re legyőzte a hétszeres FA-kupa győztes Liverpoolt és továbblépett a 16 közé a sorozatban.

Nem szűkölködik meglepetésekben az angol FA-kupa negyedik fordulója. Előbb az Aston Villa esett ki a Millwall ellen, majd a Norwich az 5. osztályban szereplő Luton Townnal szemben.

Aztán a Brighton szorongatta meg az Arsenalt (csak 3-2-re kapott ki), a Chelsea pedig a harmadosztályú Brentforddal szemben ért el pusztán 2-2-t, már vasárnap. Ugyancsak vasárnapi esemény, hogy a nagyágyúk közül kiesett a Tottenham: a Leeds 2-1-re verte a Spurst.

Ehhez képest már nem is számított nagy meglepetésnek, hogy a harmadosztályú Oldham Athletic már a 2. percben megszerezte a vezetést Smith remek fejesével a Liverpool ellen. A két csapat a tavalyi kiírásban is találkozott, akkor magabiztos Pool-győzelem lett a vége.

Luis Suarez egy egyéni akciót követően egyenlített a 17. percben, majd egy lesgólt is szerzett. Remekül helyt állt az Oldham, az első félidőben 8 alkalommal lőtt kapura, a vendégek csak négyszer. A 45. percben ismét Smith volt a főszereplő: a hazaiak szép támadása végén Jones kapusról kipattant a labda, Lee Croft a túloldalon üresen álló Smith-hez passzolt, aki a labdát a hálóba továbbította (2-1).

Sőt, a fordulás után nem sokkal kettőre növelte előnyét az Oldham! Bal oldalról jött a magas ívű beadás Winchestertől: Wabara fejelt, és a labda szépen kikötött a kapuban (3-1). A bajnokságban már úgy tűnt, hogy a Liverpool kezd csapattá érni, itt viszont nagyon kellemetlen mérkőzést vívott a kiscsapattal szemben.

A második félidőre elkezdett szakadni az eső. Semmi sem sikerült a Poolnak, Sturridge és Gerrard is próbálkozott például a 67. percben, eredménytelenül.

egészen a 80. percig, akkor Joe Allen szépített, és izgalmas tíz percet kreált a végére. Gerrard a 90. percben hatalmas kapufát lőtt, nyomott a Liverpool.

Hiába, a csapat kiesett, az Oldham a mennybe ment.

Eredmény – FA-kupa, 4. forduló:

Oldham Athletic – Liverpool 3-2 (2-1)
gólszerzők: Smith (2., 45.), Wabara (48.), illetve Suarez (17.), Allen (80.)

A következő körben:

Huddersfield/Leicester – Wigan
Milton Keynes Dons – Barnsley
Oldham – Everton
Luton – Millwall
Arsenal – Blackburn
Manchester City – Leeds United
Manchester United – Reading
Middlesbrough – Brentford/Chelsea

Elvérzett a Liverpool is:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik