Foci

A Videoton 3-1-re verte román ellenfelét

videoton(960x640).jpg (videoton)
videoton(960x640).jpg (videoton)

A Rapid Bukarest ellen játszott felkészülési meccset Spanyolországban a Vidi, és le is győzte a román elitklub gárdáját.

A Rapid Bukarest elleni edzőmeccs elejét Fabio Capello is megnézte a marbellai edzőpályán, hiszen az orosz válogatott szövetségi kapitánya kíváncsi a szintén ott edzőtáborozó Dinamo Moszkvára.

Az orosz csapat ellen a Vidi két napja 0-0-s döntetlent ért el. Felipe Oliveira szolgálta ki remekül Nikolicsot a 3. percben, ő védőit lefutotta, majd gyönyörűen lőtt a kivetődő kapus fölött a román kapuba (1-0). Ugyanez a párosítás ismétlődött meg nem sokkal később, a magyar csapat már 2-0-ra vezetett a meccs elején a Rapid ellen – írja a vidi.hu oldal.

Erőszakosan, támadó szellemben játszott a Videoton, de az 55. percben lesgyanús körülmények között megszületett a Rapid Bukarest szépítő találata, a gólt Coman szerezte (2-1). Nem sokáig maradt egy gól különbség a két csapat között, a 63. percben Torghelle a labdát pont Kovács elé tudta fejelni, aki közelről az üres kapuba lőtt (3-1).

“Jóval támadóbb felfogásban játszottunk ma, mint a legutóbbi mérkőzésünkön. Az tisztán látszik, hogy a csapat nagyszerűen megtanult védekezni, és százszázalékosan betartják játékosok a védekezés szabályait. A támadásainkban több szabad teret kell adnom, ennek a célja az, hogy valóban offenzív és eredményes focit játsszunk.

Sok dolgot sikerült megvalósítania a csapatnak azokból, amiket a meccs előtt kértem a labdarúgóktól, de szeretném, ha még többet birtokolnánk a labdát, és még több helyzetet sikerülne kidolgoznunk, ezáltal pedig akár ennél is több gólt tudnánk szerezni. Összességében elégedett vagyok a mutatott játékkal és az eredménnyel is” – értékelt José Gomes vezetőedző a mérkőzés után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik