Foci

Szalai-duplával a Mainz nyerte a magyarok csatáját

Szalai Ádám (szalai ádám, )
Szalai Ádám (szalai ádám, )

A Bundesliga 19. fordulójának szombati játéknapján összecsapott egymással Stieber Zoltán és Szalai Ádám együttese.

A magyar rangandó első felvonását, augusztus 31-én a Fürth nyerte. Ez volt az újonc kiscsapat egyetlen győzelme a 19. fordulóig, így nem csoda, hogy az utolsó helyről várták a Mainz elleni újabb találkozót, remélve, hogy megint elkapják Szalaiékat.

Most azonban változott a forgatókönyv, és a Mainz szerezte meg a három bajnoki pontot, és ebben a sikerben komoly része volt a magyar támadónak is. Ugyanis a vendégek az 53. percben épp az ő góljának köszönhetően kerültek előnybe, majd nem sokkal később Malli duplázta meg a piros-fehérek találatainak számát, bár hozzá csak azért került a labda, mert Szalai elpuskázta a ziccert.

A hajrában a Fürth nem tudott szépíteni, ellenben a Mainz magyar csatára még egyszer bevette Hesl kapuját, egy nagyon okos lövéssel, így 3-0 lett a vége. A vendégek az ötödik helyre léptek előre, míg a Fürth maradt az utolsó. Mindkét magyar légiós végig a pályán volt.

A játéknapon egy másik honfitársunkért is szoríthattunk, hiszen Huszti Szabolcs csapata, a Hannover a Wolfsburgot fogadta. Azonban a hazaiak számára nem volt izgalommentes a 90 perc, hiszen hiába vezettek már 2-0-ra a szünetben úgy, hogy Pocognoli kiállítása miatt a 34. percben emberhátrányba kerültek, a Wolfsburg a második félidőben szépíteni tudott, így a lefújásig volt félnievalója a Hannovernek, végül csak megnyerték a meccset. Huszti Szabolcs 85 perc játéklehetőséget kapott.

Eredmények – Bundesliga, 19. forduló
Augsburg – Schalke 04 0-0

Frankfurt – Hoffenheim 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Lanig (35.), Aigner (67.) illetve Volland (65.)

Fürth – Mainz 0-3 (0-0)
Gólszerzők: Szalai (53., 84.), Malli (65.)

Hannover  – Wolfsburg 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Abdellaoue (3.), Diouf (38.) illetve Madlung (46.)
Piros lap: Pocognoli (34.)

Mönchengladbach – Düsseldorf (2-0)
Gólszerzők: Juanan (6.-öngól), Herrmann (14.) illetve Schahin (50.)

Freiburg – Bayer Leverkusen 0-0

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik