Foci

Hibátlanok maradtak az Elefántok

gervinho (gervinho, )
gervinho (gervinho, )

Az Afrikai Nemzetek Kupája csoportkörének 2. fordulójában Elefántcsontpart 3-0-ra kiütötte Tunéziát.

Két kör után egyetlen 100 százalékos csapat sem volt az A, B és C jelű négyesekben, így Drogbáékra vált a feladat, hogy Tunézia legyőzésével hibátlan mérleggel várják a 3. fordulót.

Ez azonban nem volt egyszerű feladat, hiszen a tunéziai együttes több veszélyes gólhelyzetet is kidolgozott az első félidőben, de mégis a narancsmezesek kerültek előnybe Gervinho találatával.

Az Arsenal játékosa remekül kényszerítőzött a tizenhatoson belül Traoréval, majd miután visszakapta a labdát, felhelyezte azt a léc alá.

Sokáig úgy tűnt, ezzel az egy találattal nyeri meg a meccset Elefántcsonpart, azonban a 81. percben komoly ziccert hagytak ki a tunéziaiak: egy megpattanó labda után Khalifa kapásból tüzelt a tizenhatoson belül, ahelyett, hogy levette volna a labdát, hiszen üresen állt.

A hátul kinyíló tunéziai védelem aztán a hajrában kétszer is kapitulált: előbb a 86. percben egy fölpörgetett labdát Yaya Touré a tizenhatos vonala előtt levett, majd felnézett, és precízen a kapu bal oldalába tekerte.

A 90. percben pedig végleg eldőlt a meccs, Gervinho ültette be a hintába a tunéziai védelmet, majd a középen üresen álló Ya Konanhoz passzolt – fél perce volt a pályán – ő pedig könnyedén mattolta Ben Cherifiát.

A csoport másik találkozója meglehetően komikus véget ért. Emmanuel Adebayor találatával a rendes játékidő vége előtt nem sokkal még 1-0-ra vezetett Togo Algéria ellen, ám akkor a togói kapuval gondok akadtak: az egyik algériai játékos mondhatni kiszakította a földből a jobboldali kapufát.

Több mint 10 percig állt a játék, aztán megoldották a problémát, ám ekkor jött a következő: még hét percet játszottak a felek, amikor a negyedik játékvezető felmutatta, hogy tovább 13 perc ráadás jön, vagyis közel fél órát húztak rá a csapatok. A 100. percben aztán Wome eldöntötte a meccset, Togo 2-0-ra nyert.

Eredmény – Afrikai Nemzetek Kupája, D csoport, 2. forduló
Elefántcsonpart – Tunézia 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Gervinho (21.), Touré (86.), Ya Konan (90.)

Algéria – Togó 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Adebayor (32.), Wome (90+10.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik