Foci

Kapusgól is volt az afrikai rangadón

Mweene (zambia, )
Mweene (zambia, )

A címvédő zambiai labdarúgó-válogatott kapusa, Mweene a 85. percben, büntetőből állította be a Nigéria elleni 1-1-es végeredményt.

Az Afrikai Nemzetek Kupájának péntek délutáni mérkőzése a jobbak közé tartozott, a játék végig lüktető volt és időnként látványos megoldásokat is láttunk. Nigéria a 26. percben megszerezhette volna a vezetést, ám Mikel a kapufára lőtt egy büntetőt.

A 0-0-s első félidő után szinte azonnal megszerezte a vezetést a Szupersasok csapata a második félidőben, ezt az eredményt pedig sokáig őrizte, úgy tűnt, Nigéria megnyeri a mérkőzést. Onazi ugyanakkor kapitális hibát követett el a hajrában, teljesen feleslegesen szabálytalankodott a tizenhatos legszélén, a kapus Mweene pedig higgadtan varrta be a tizenegyest a felső sarokba, beállítva az 1-1-es végeredményt.

Este Burkina Faso hiába játszott fél órán át emberhátrányban Etiópia ellen, így is kiütéses győzelmet aratott, 4-0 lett a találkozó vége. A zöldmezesektől a kapust állították ki, Soulama a tizenhatos előterében kezezett szándékosan. Burkina Faso a csoport élére ugrott.

Eredmények – Afrikai Nemzetek Kupája, C csoport, 2. forduló

Burkina Faso-Etiópia 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Traoré (34., 74.), Koné (79.), Pitroipa (90+4.)

Zambia-Nigéria 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Mweene (85.) illetve Emenike (57.)

A csoport állása: 1. Burkina Faso 4 pont, 2. Nigéria és Zambia 2-2 (2-2), 4. Etiópia 1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik