Foci

Eb: megvannak a francia helyszínek

Euro 2016 (eb 2016)
Euro 2016 (eb 2016)

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága jóváhagyta, hogy mely tíz városban rendeznek majd mérkőzéseket a 2016-os kontinenstornán.

Négy helyszínen – Bordeaux-ban, Lille-ben, Nizzában és Lyonban – új stadion épül, illetve már épült, hat városban – Marseille-ben, Saint-Etienne-ben, Toulouse-ban, Párizsban, utóbbi elővárosában, Saint-Denis-ben, továbbá Lensban – meglévő létesítményt újítanak fel.

A három és fél év múlva sorra kerülő Eb-n lesz először 24 csapatos a mezőny. A kvalifikációs szakasz majd a 2014-es világbajnokságot követően, szeptemberben indul el, míg a franciaországi torna csoportbeosztását 2015 végén sorsolják ki.

Az UEFA nyoni ülésén arról is szó esett, hogy a jövőben centralizálnák a selejtezők médiajogait. Az egybegyűltek szerint ezzel növekedne a szövetségek bevétele is.

A nap folyamán egyeztettek a 2020-as Európa-bajnokságról is. A döntés értelmében a hat év múlva esedékes kontinenstornának majd 13 ország egy-egy városa ad majd otthont. A rendezés ugyanakkor nem jelent automatikus indulást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik