Foci

Perez: Nincsen semmilyen ultimátum

Florentino Perez (florentino perez, )
Florentino Perez (florentino perez, )

A Real Madrid elnöke szerint nincs semmilyen ultimátum, teljesen hamis minden ilyen állítás, és őt a csapat kapitányai nem kényszerítették választásra a futballgárda és a portugál tréner, José Mourinho között.

Florentino Pérez az után állt elő a cáfolattal csütörtöki sajtótájékoztatóján, hogy a népszerű madridi sportnapilap, a Marca előző nap „Vagy Mourinho, vagy mi” című cikkében arról írt: válaszút elé került a presidente. Az újság szerint a labdarúgók nevében Iker Casillas és Sergio Ramos tolmácsolta a követelést, amelynek értelmében többen is továbbállnak nyáron a királyi gárdától, ha José Mourinho az új szezonra is megmarad tisztében.

A Marca a sajtótájékoztatón elhangzottakra azzal reagált, hogy a maga részéről fenntartja állítását, és leszögezte: az ultimátumról szóló információját „három különböző forrása” is megerősítette. Egyúttal visszautasította azt a vádat, hogy a lap „destabilizálni akarja” a Real Madridot.

Mourinhót az elnök hozta a klubhoz, többek között azért, hogy a labdarúgócsapat megszerezze tizedik trófeáját a legrangosabb európai sorozatban. Ezzel egyelőre adós maradt.

A bajnoki címet legutóbb ugyan sikerült elragadniuk a blancóknak az FC Barcelonától, a mostani idényben azonban a hazai bajnokságban több kisiklás nyomán tetemes hátrányba kerültek az örök riválissal szemben. Időközben mind több olyan információ került napvilágra, hogy az elnök támogatását maga mögött tudó Mourinhónak alaposan megromlott a viszonya a Real több kulcsjátékosával, így Casillasszal és Ramosszal is.

A portugál edző, miután az olasz Internazionaléval 2010 májusában megnyerte a Bajnokok Ligáját, Madridba költözött, négy évre szóló szerződést írva alá a spanyol klubhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik