Foci

Hajnal Tamás Manchesterből kap csapattársat

Macheda (macheda)
Macheda (macheda)

Federico Macheda az idény végéig kölcsönbe érkezik a VfB Stuttgart labdarúgócsapatához.

A 21 esztendős olasz támadó 2007 óta tartozik a Vörös Ördögök kötelékébe, korábban már játszott kölcsönben a Sampdoria, majd a Queens Park Rangers csapatában is. Erre a szezonra visszatért ugyan Manchesterbe, azonban többnyire az U21-es csapatban vitézkedett, ami a United felnőtt keretét elnézve nem olyan meglepő.

A Stuttgart öt hónapra vette őt kölcsön, ugyanis a Hajnal Tamást is a soraiban tudó svábok nem titkolt célja, hogy megcsípjenek egy nemzetközi kupaszereplést érő helyet, ám jelenleg csak a tízedik az együttes. Ami még ennél is bosszantóbb lehet a VfB háza táján az, hogy a gárda mindössze 21 gólt lőtt eddigi 18 bajnokiján, ami elég kevés.

„Csatárt akartunk igazolni, így természetesen nagyon örülünk, hogy Macheda hozzánk került. Fiatal, sikerre éhes és passzol a Stuttgartba. Egy topklubtól jön, ahol már bizonyította, mit is tud. Olyan gyorsan be szeretnénk építeni a csapatba, amilyen gyorsan csak lehet” – mondta Fredi Bobic, a Stuttgart sportigazgatója Macheda első németországi edzése után.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik