Foci

Újabb sikerével tornagyőztes a Ferencváros

A fővárosi zöld-fehérek marbellai edzőtáborozásuk során 2-1-re legyőzték a Steaua Bukarestet, és megnyerték az Impact Kupát.

A Fradi jól kezdte a négymecces minitornát, hiszen a Bajnokok Ligája résztvevő Dinamo Kijevet tudták legyőzni 3-2-re. Ezt követően viszont a CFR Cluj már nagyobb falatnak bizonyult, és a zöld-fehérek 1-0-ra kikaptak.

Hétfőn a Basel volt a soron következő ellenfél, ám Bödéék kétgólos hátrányból tudtak ikszelni, így az utolsó körben, a román Steaua Bukarest ellen játszhatták a torna döntőjét.

A mérkőzés már csak azért is külön pikantériával bírt, hogy a FIFA döntésének értelmében a magyar-román világbajnoki selejtezőt zárt kapuk mögött kell rendezni.

A találkozót egyébként a Steua kezdte jobban, és már az első félidőben vezetéshez jutottak: a 18. percben Chipciu Jova fölött átemelte a labdát (1-0).

A Fradi azonban hamar egalizált, hiszen a 25. percben Cukic megpattanó lövése Somaliát találta meg, ő pedig könnyedén a kapuba pofozta a labdát (1-1).

A szünet után pedig meg is fordította az állást a Ferencváros, Cukic közeli lövésének köszönhetően, majd a románok emberhátrányba kerültek Nikolic kiállítása miatt.

Az eredmény a továbbiakban már nem változott, így a Fradi megnyerte a marbellai minitornát.

Eredmény – felkészülési mérkőzés, Impact Kupa
Ferencvárosi TC-Steaua Bucuresti 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Somalia (25.), Cukic (60.) illetve Chipciu (18.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik