Foci

Futballtörpe jutott el a Wembley-be

bradford (bradford, angol ligakupa, )
bradford (bradford, angol ligakupa, )

A negyedosztályú Bradford labdarúgócsapata kiejtette az Aston Villát és bejutott az angol Ligakupa döntőjébe.

Az elődöntő első felvonásán az Aston Villa óriási meglepetésre 3-1-re kikapott a League Two-ban, vagyis a negyedosztályban vitézkedő ellenfele otthonában, így a birminghami csapatnak tepernie kellett a visszavágón. A hazai pályán játszó Villa az első félidőben teljesen megérdemelten meg is szerezte a vezetést, ám a fordulás után egy pillanatra kihagyott, Hanson pedig egyenlített.

Ez a bekapott gól mintha kissé megfogta volna a hazaiakat, akik nem igazán találták a fogást alacsonyabban jegyzett ellenfelükön. Weimann ugyan a végén még betalált, azonban ez is kevés volt az Aston Villának, a Bradford jutott be a Ligakupa döntőjébe 4-3-as összesítéssel.

A Bradford a sorozat történetében a második negyedosztályú együttes, amely eljutott a fináléig, ez korábban csak a Rochdale együttesének sikerült még 1962-ben (!). Az, hogy ki lesz a gárda ellenfele a Wembley-ben sorra kerülő döntőben csak szerda este, a Swansea és a Chelsea elődöntőjének visszavágója után derül ki, a walesi együttes idegenben aratott 2-0-s sikert követően várja a hazai találkozót.

Eredmény – angol Ligakupa, elődöntő, visszavágó

Aston Villa – Bradford (IV.) 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Benteke (24.), Weimann (89.) illetve Henson (55.)

Továbbjutott: a Bradford, 4-3-as összesítéssel.

Videó – Íme a bradfordi csoda:


Ajánlott videó

Olvasói sztorik