Foci

A Fradi 0-2-ről ikszelt a Basellel

ftc (ftc, ferencváros)
ftc (ftc, ferencváros)

A zöld-fehérek harmadik felkészülési meccsüket vívták a marbellai edzőtáborban, és 2-2-es eredményt értek el a svájci bajnok ellen.

Felkészülési mérkőzés, Marbella:

Ferencvárosi TC – FC Basel 2-2 (0-2)

FTC: Jova – Jovanovic (Peric, 85.), Besic, Junior Fell, Bönig (Sváb, 40.) – Otten, Cukic (Orosz, 85.) – Alempijevic, Zeravica (Somália, a szünetben), Jenner – Böde

Basel: Sommer – Park Joo-Ho, P. Degen, Dragovic, Schar – El Nenny, D. Degen, Serey, Stocker – Streller, Ghaly

Gólszerzők: Cukic (74.), illetve El Nenny (43.), Degen (45+1.)

Sárga lap: Cukic (67.), Böde (86.), illetve Dragovic (55., 67.)

Piros lap: Dragovic (67., Basel)

A Ferencváros megérdemelten szerzett egy képzeletbeli pontot a Basel ellen a marbellai edzőtáborozása harmadik edzőmeccsén. Már 2-0-ra is vezetett a svájci csapat, de az emberelőnybe kerülő zöld-fehérek egyenlítettek a második félidőben.

Élő közvettíésünk az alábbiakban olvasható vissza.

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!

88. PERC: Peric alig lőtt mellé.

86. PERC: EGYENLÍTETT A FERENCVÁROS! Cukic lőtt messziről, a labda szögletre szállt, a sarokrúgás után Böde Dániel fejelt a kapuba – 2-2!

81. PERC: Ismét Frei veszélyeztetett, Jova a helyén volt.

78. PERC: A Basel sztárja, Frei lőtt 20 méterről alig fölé.

74. PERC: SZÉPÍT A FRADI! Cukic lőtt kapásból egy jobb oldali Somália-beadást a kapuba. 1-2!

68. PERC: A baseli Dragovic piros lapot kapott, miután hátulról becsúszva szabálytalankodott Cukiccsal. már korábban volt egy sárgája.

65. PERC: Alempijevic nagy helyzetben 5 méterről a védőbe lőtte a labdát.

62. PERC: Szabadrúgáshoz készülődhetett a magyar csapat, de a 22 méterről jövő Jenner-beívelés után a fejest már nem tudta irányítani Böde.

55. PERC: Nagyon akar az utóbbi percekben a Ferencváros.

47. PERC: Streller ugrott ki a védők mögül, de emelését Jova lekapcsolta.

46. PERC: Somalia érkezett a szünetben a pályára Zeravica helyére.

Elkezdődött a második félidő.

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

45+1. PERC: MÁR KETTŐVEL VEZET A BASEL! Egy cicázás után kapta a labdát a bal sarokban Degen, átpöccintette Jova felett, a labdát már csak a hálóban érte utol Otten. 0-2!

43. PERC: VEZET A BASEL! Tizenegyeshez jutott a svájci csapat, miután Stockert buktatta Besic. A büntetőt Degen végezte el, de Jova Levente védeni tudott. Szerencsétlenségére középre pattant a laszti, amelyet másodjára El Nenny a kapuba vágott. 0-1!

37. PERC: Az eddigi legnagyobb ziccer: Ghlay lépett ki a védők mögül, egy bekk szorításában bevitte a 16-oson belülre, de végül a jobb kapufa mellett ment el a lövése.

36. PERC: Nagy helyzet: balról jött a beadás, Junior Fell a gólvonalról fejelte szölgetre a labdát.

33. PERC: Megszerezte a vezetlést a Basel, de a gólt (amely egy bal oldali beadás után született közelről) valamiért érvénytelenítette a játékvezető. Degen fellökhette Ottent. De nem tette.

31. PERC: Jovanovicot kellett ápolni.

27. PERC: Cukic vétette észre magát egy szabálytalansággal.

26. PERC: Átvette az irányítást a Basel.

A lelátón körülbelül 17 ember foglal helyet.

21. PERC: A Fradi védői kikanalaztak egy labdát az 5-ös vonalánál, de csak a 16-os vonala elé, onnan tüzelt El Nenny, de a lövé mellésuhant.

18. PERC: Kiegyenlítettebb a játék, mint az elején, de nagy helyzet nem alakult ki.

A Ferencváros 7. alkalommal csap össze a Basellel, a mérleg: 3 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség. Legutóbb 2004-ben, az UEFA-kupa csoportkörében találkoztak a Puskás-stadionban, akkor hiába vezetett a magyar együttes a félidőben 1-0-ra, a svájicak elvitték a három pontot.

11. PERC: Többet birtokolja a labdát a magyar csapat.

6. PERC: Jobbról érkezett a Fradi beadása, szögletre mentettek, a sarokrúgás után alig ment fölé a fejes. Az első helyzet a magyar csapaté.

A Ferencváros kezdőjében ezúttal is mindössze két magyar, Böde és Jova szerepel.

3 . PERC: Az már most látszik, hogy a Fradi nagyon feltolta a védekezését, és már a középpálya előtt letámadja ellenfelét.

1. PERC: A Basel kezdte a meccset, amelyet egy fiatal dél-koreai játékvezető fúj.

A Kolozsvár elleni találkozó majdnem elmaradt az esőzés miatt, most viszont 20 fok van a táborban, már ezért irigyelhetjük a zöldeket.

Hamarosan kezdődik a mérkőzés.

Ricardo Moniz csapata kellemes meglepetésre megverte a Bajnokok Ligájában szereplő Dinamo Kijev együttesét első spanyolországi edzőmeccsén.

Akkor a 3-2-es győzelem alkalmával Böde Dániel volt a magyar csapat vezére, két góllal vette ki részét a győzelemből. A második találkozó már nem sikerült ennyire jól, a CFR Cluj, amely szintén a BL-ben edződött a szezon elején, 1-0-s sikert aratott a Fradi ellenében.

A harmadik ellenfél sem akárki, a svájci Basel, amely a nemzetközi porondon a Bajnokok Ligája selejtezőjében kezdte a szezont, éppen a Kolozsvár kiverte onnan, így az együttes az Európa Liga csoportkörébe került. Itt a Genk, a Sporting és a Videoton mellé sorsolták őket.

Bár a svájciak nagyon rosszul – két döntetlennel, valamint egy Fehérváron elszenvedett vereséggel – kezdték a csoportot, végül második helyen sikerült kiharcolniuk a továbbjutást, így tavasszal folytathatják szereplésüket az EL-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik