Foci

A Chelsea nyerte a londoni derbit

chelsea-arsenal (chelsea, arsenal fc, )
chelsea-arsenal (chelsea, arsenal fc, )

Az angol bajnokság 23. fordulójának londoni rangadóján a Chelsea 2-1-re legyőzte az Arsenalt.

A Premier League vasárnapi csúcsmeccsén az Arsenal a Chelsea-hez látogatott, igaz sokat nem kellett utazniuk. A forduló előtt a BL-címvédője állt jobban, ugyanis a tabella harmadik helyét foglalták el, míg az Arsenal a hatodik volt, így a piros-fehérekre igazán ráfért volna a siker.

A derbi első félidejében egyébként az Ágyúsok sokat nem mutattak, meglehetősen gyengén fociztak, míg a Kékek lendületesen játszottak és felőrölték ellenfelüket.

Ennek eredményeképp 2-0-s állást mutatott az eredményjelző a szünetben: a szakadó havasesőben Juan Mata kezdte meg a gólgyártást. Hazard egy fault után – az Arsenal jött volna szabadrúgással – remekük indította a spanyol támadót, aki szép mozdulattal átvette a labdát, és a kapuba zúdította azt.

A 15. percben jött a következő, Ramires a földre került, bár a visszajátszások alapján magától esett el, nem Szczesny buktatta, ennek ellenére a játékvezető büntetőt ítélt: Frank Lampard élt a lehetőséggel, és megduplázta a Chelsea előnyét.

A fordulást követően a vendégek is beköszöntek, az 58 percben Theo Walcott remekül lépett ki a leshatárról, és egy laza bokamozdulattal a bal felsőbe küldte a labdát.

A 83. percben aztán eldönthette volna a három pont sorsát, az akkor három perce a pályán lévő Demba Ba, aki egy hosszú indítást követően kicselezte Szcesnyt, de a kapuba már nem talált be, mivel az utolsó pillanatban Vermaelen menteni tudott. Az ötperces hosszabbításban többször is veszélyeztetett az Arsenal, ám maradt a 2-1, így a Chelsea közelebb férkőzött a második Manchester Cityhez.

Eredmény – Premier League, 23. forduló
Chelsea – Arsenal 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Mata (6.), Lampard (15.-büntetőből) illetve Walcott (58.)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik