Foci

Szalai Ádám újabb előkelő listán szerepel

Szalai Ádám (szalai ádám, )
Szalai Ádám (szalai ádám, )

A német Bild értesülései szerint Szalai Ádám a Mainz labdarúgócsapatának legjobban fizetett játékosa.

A héten még tart a labdarúgó Bundesliga téli szünete (igaz csak a hétvégéig), ám valamiről Németországban is írnia kell ilyenkor a lapoknak, ezúttal a csapatok legjobban fizetett játékosaira esett a Bild választása. Az egyik legolvasottabb európai napilap internetes kiadása leginkább arra hegyezi ki írását, hogy a Wolfsburg hiába küzd a kiesés ellen, így is előkelő helyen áll a fizetési tabellán, tekintve, hogy a brazil Diego évi 8,2 millió eurós bére a második legtöbb a ligában.

Itt a Bild szentel egy külön bekezdést annak, hogy igen csak borsos ez az ár annak ismeretében, hogy Francisco Javier Garcia Sanz, a Volkswagen vezérigazgatója, a Wolfsburg labdarúgócsapatának klubevezetője 7,7 milliót könyvelhet el évente. Így nézve valóban soknak tűnik a brazil jussa, igaz a Kicker labdarúgó-szaklapnál a kilencedik egjobb eddig az osztályzatokat tekintve.

Diegót egyébként csak a Bayern München francia klasszisa, az évente 10 millió eurót (plusz bónuszokat) zsebre vágó Franck Ribéry előzi meg a rangsorban. A képzeletbeli dobogó legalsó fokára a Schalkét erősítő Rafael van der Vaart ért oda a maga 6,5 milliós bérével.

A listában szerepel egy magyar név is, nevezetesen Szalai Ádámé, aki a Bild számításai szerint a Mainz legjobban fizetett labdarúgója a maga évi 800 ezer eurós keresetével. Ez az összeg persze nem hivatalos, a német lap saját értesüléseire hivatkozva ír erről. Szalai és a Mainz ezzel a lista 15, helyén áll.

Szalai meg is éri a pénzét, ugyanis a magyar válogatott játékos eddig káprázatos szezont fut. A bajnokságban eddig kilenc találatnál jár, ezzel holtversenyben az ötödik a mesterlövészek listáján, ősszel lőtt egy mesterhármast is, ami korábban magyar játékosnak még nem sikerült a német labdarúgó-bajnokságban. Teljesítményével nagyban hozzájárult ahhoz, hogy félidőben a Mainz a nemzetközi kupaszereplést érő hatodik helyen tanyázik.

Szóba is hozták már több egyesülettel a télen, hallani lehetett már a bajnoki címvédő Borussia Dortmund, a Wolfsburg illetve az angol Arsenal érdeklődéséről is. Szalai ugyanakkor többször is lenyilatkozta már, hogy jól érzi magát jelenlegi csapatánál és nem gondolkodik a váltáson.

A Mainz szombaton a Freiburgot fogadja hazai pályán, a közvetlen rivális ellen folytatódhat a csapat és Szalai jó sorozata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik