Foci

Pirlo az UEFA-nál már nem szorult ki az álomcsapatból

Andrea Pirlo (andrea pirlo, )
Andrea Pirlo (andrea pirlo, )

Mind a spanyol bajnokságban listavezető FC Barcelonából, mind pedig a címvédő Real Madridból 4-4 játékos került be a 2012-es álomtizenegybe az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szervezésében lezajlott szavazás eredményeképpen.

Az év csapatára az UEFA honlapján lehetett voksolni, s amint az a szerdán közzétett végeredményből kiderült: 5,3 millióan éltek a jelölés lehetőségével.

A Barcelona futballistái közül három katalán, Gerard Piqué, Andrés Iniesta és Xavi Hernández, valamint az argentin Lionel Messi, a fővárosi gárdából pedig két spanyol, Iker Casillas és Sergio Ramos, továbbá a német Mesut Özil és a portugál Cristiano Ronaldo tudott helyet szorítani magának a legjobbak együttesében.

A Primera Divisiónban szereplőkön kívül a tavaly nyáron az AC Milanból a Paris St. Germainbe átigazolt brazil Thiago Silva mellett a német Philipp Lahm (Bayern München) és az olasz Andrea Pirlo (Juventus) fért még be. Az utóbbi a FIFA Év csapatából kisebb meglepetésre kimaradt.

Az Év csapata az UEFA szavazása alapján
Iker Casillas (spanyol, Real Madrid) – Sergio Ramos (spanyol, Real Madrid), Gerard Pique (spanyol, Barcelona), Thiago Silva (brazil, AC Milan/Paris Saint-Germain), Philipp Lahm (német, Bayern München) – Andres Iniesta (spanyol, Barcelona), Xavi (spanyol, Barcelona), Andrea Pirlo (olasz, Juventus), Mesut Özil (német, Real Madrid) – Lionel Messi (argentin, Barcelona), Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik