Foci

Perre mehet az MLSZ a zártkapus meccs miatt

csanyi-sandor(210x140)(2).jpg (csányi sándor, )
csanyi-sandor(210x140)(2).jpg (csányi sándor, )

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke jogosnak, de aránytalannak nevezte a nemzetközi szövetség (FIFA) büntetését, amely szerint a magyar válogatott soron következő hazai, románok elleni vb-selejtezőjét zárt kapuk mögött kénytelen lejátszani.

„A büntetés jogos, ilyen események mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Mértéke azonban indokolatlan és aránytalan” – mondta Csányi Sándor a Magyar Labdarúgás Fórumán a Papp László Sportarénában szerdán.

Az MLSZ elnöke kiemelte, 10 ezer szurkolóból 100-200 viselkedett elfogadhatatlanul a tavaly augusztusban rendezett, Izrael elleni barátságos mérkőzésen. Hozzátette, amennyiben a fellebbezést elutasítják, akkor az 56-osok terén óriáskivetítőn több tízezer szurkoló nézheti majd együtt a meccset az MLSZ szervezésében, továbbá jelezte, ha sikerül azonosítani azokat a drukkereket, akik miatt büntetést kapott az MLSZ, akkor rajtuk polgári peres úton behajtják a kieső jegybevételt és a 40 ezer svájci frank pénzbüntetést.

Mint ismert, a múlt héten robbant a FIFA-bomba, ugyanis a nemzetközi szervezet jelezte, hogy a nyáron lejátszott, Izrael elleni barátságos mérkőzésen történt szurkolói atrocitások miatt zárt kapuk mögött kell megrendezni a magyar válogatott idei legfontosabb mérkőzését, a Románia elleni, hazai vb-selejtező mérkőzést. Az MLSZ már jelezte, hogy fellebbez az ítélet ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik