Foci

Guardiola lesz a Bayern edzője

Pep Guardiola (pep guardiola, manuel estiarte, )
Pep Guardiola (pep guardiola, manuel estiarte, )

A Bayern München mindenben megegyezett a Barcelona korábbi trénerével, Pep Guardiolával, aki nyáron veszi majd át a bajorok irányítását.

Véget ért a hetek óta tartó találgatás Pep Guardiola jövőjét illetően, hiszen a katalánok sikerkovácsa Münchenbe költözik a szezon végén, és átveszi a munkát Jupp Heynckestől.

A 41 éves Guardiola 2012 nyarán hagyta ott a Barcelonát, miután 14 trófeát hódított el a gránátvörös-kékekkel. Most azonban a Bundesligában bizonyíthatja tehetségét, ugyanis 2016-ig írt alá a bajorokhoz.

“Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült megegyeznünk Guardiolával, hiszen több topcsapattal is hírbe hozták” – áll Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern elnökének közleményében.

“Pep egyike a világ legsikeresebb edzőinek, és hisszük, hogy nemcsak a Bayernnek hozhat javulást, hanem az egész német futballnak. 2013 júliusától kezdjük meg a közös munkát.”

Guardiola azért távozott a Barcelonától, mivel állítása szerint pihenni szeretett volna, és kifárasztotta a katalánoknál eltöltött négy szezon. Azóta pletykák szintjén hírbe hozták már a Manchester Cityvel, a Chelsea-vel, az Arsenallal és a Paris Saint-Germainnel is.

Ügynöke szerint azért választotta a Bayern München labdarúgócsapatát Josep Guardiola, mert a bajor klub vázolta fel a legjobb sportszakmai programot.

José Maria Orobitg a spanyol hírügynökségnek nyilatkozva leszögezte: nem a müncheniek ajánlották a legtöbb pénzt. “Guardiola a szervezettsége, a potenciálja és a játékosai miatt döntött e mellett a klub mellett” – folytatta az ügynök.

A Bayern München jelenleg vezeti a német bajnokságot, és kilenc pont az előnye a Bayer Leverkusen előtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik