Foci

Törölték a Manchester City védőjének piros lapját

kompany (kompany)
kompany (kompany)

Az Angol Labdarúgó Szövetség elfogadta a Manchester City fellebbezését, így nem kell kihagynia egy meccset sem Vincent Kompanynak.

Ahogyan arról írtunk a hétvégén, az Arsenal 2-0-s vereséget szenvedett a Manchester City ellen az Emirates Stadionban a Premier League rangadóján.

A találkozó 9. percében már kiállították a francia Koscielnyt a hazaiaktól, majd a 75. percben Vincent Kompany, a City védője is mehetett az öltözőbe, miután összecsúszott Jack Wilshere-rel. A City fellebbezett a piros lap ellen, és a helyi szövetség igazat adott a klubnak.

Pedig hárommeccses eltiltást kapott volna a belga játékos az eset után. Kompany ezek alapján játszhat a Fulham ellen szombaton.

Kompany egyébként még korábban a Twitteren jelezte, nem haragszik senkire: „Megértem, hogy a játékvezetőnek nagyon nehéz dolga van. Védő vagyok, sosem adok fel egy párharcot, de nem is okoznék senkinek sem sérülést.”

Roberto Mancini a meccs után keményebben fogalmazott: „Ez hihetetlen, hogy három meccsre nélkülöznöd kell egy játékost, miközben az nem csinált semmit. Ez nem vicc. Nem volt páros lábbal becsúszás. 48 éves vagyok, de jól láttam, mi történt. Ez a mozdulat benne van a fociban” – így az olasz, és úgy tűnik, a City felháborodása hatott a szövetség illetékeseire.

Videó – az említett eset, ami ezek szerint nem ért pirosat:

Érdemes megnézni a másik piros lapot, amit Koscielny kapott Dzeko lerántásáért:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik