Foci

Király világhírű edzőt kapott

kiraly-gabor(1)(960x640)(1).jpg (király gábor, )
kiraly-gabor(1)(960x640)(1).jpg (király gábor, )

A Király Gábort is foglalkoztató 1860 München labdarúgócsapatának edzői stábjához csatlakozott Sven-Göran Eriksson, az angol válogatottat 2001 és 2006 között irányító szakember.

A bajnokságot Királyék még Reiner Maurer edzővel kezdték, de neki útilaput kötöttek a lábára tavaly novemberben. Akkor ideiglenes megoldásként Alexander Schmidet ültették le a kispadra. A 44 éves szakember az U21-es csapatért volt felelős az utóbbi években, míg Maurer mellett már másodedzőként tevékenykedett.

“Igen, megegyeztünk vele, de a vezetőedző továbbra is Alexander Schmidt marad” – mondta kedden Otto Steiner klubvezető, aki hozzátette, még tisztázni kell, hogy pontosan milyen szerepkörben számítanak a svéd tréner munkájára.

Eriksson pályafutása során olyan kluboknál dolgozott mint az AS Roma, a Manchester City, a Lazio, a Sampdoria vagy a Benfica. Legutóbb szeptembertől a thaiföldi BEC Tero Sasana technikai igazgatója volt. Az 1860 München 19 forduló után 27 pontjával hatodik helyen áll a 18 csapatos német másodosztályban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik