Foci

Újabb magyar fociedzőt rúgtak ki

A német Dirk Berger lesz a labdarúgó nb2-ben érdekelt Vasas vezetőedzője a tavaszi szezonban, miután a csapat hétfőn szerződést bontott Szapor Gáborral.

Azon már senki nem lepődik meg, hogy újabb külföldi edző vállal szerepet a magyar labdarúgásban. Azon már inkább, hogy az nb2-ben is idegen ajkú edző kell. Persze, ha figyelembe vesszük, hogy a feljutásért küzdő Vasas tulajdonosa tavaly augusztustól éppen német, így még érthető is a nációk közti bizalom, a lojalítás.

Az már kevésbé érthető, vagy legalábbis nem jelzi a megfontoltságot és az átgondoltságot, hogy az eddigi edzővel Szapor Gáborral – aki az nb2 második helyén és a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közt adja át kénytelen-kelletlen csapatát – bő egy hónapja hosszabbítottak szerződést érdemei elismeréseként és most úgy rúgták ki, hogy a téli szünet miatt azóta meccset sem játszott a csapattal….

“Bizonyára sokak számára meglepő a hír, hiszen a másodosztályú pontvadászatban a második helyen várja a Vasas a tavaszi folytatást, a Magyar Kupában pedig a legjobb 8 közé jutott a csapat” – áll a klub közleményében. “A német tulajdonos döntése közlésekor kiemelte, hogy a csapat eredményei és pozíciója tiszteletet parancsol, mely a vezetőedző munkáját is dicséri.”

A Vasas jelezte azt is, hogy Dirk Berger kinevezése beleillik a klub hosszabb távú koncepciójába. A hétfői két tréninget Tóth András és Gróf Attila edzők vezénylik, a Németországból érkező új vezetőedző délután veszi át a csapat irányítását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik