Barcelona (barcelona, )
Foci

Kapitális hiba ágyazott meg a Barca győzelmének

A listavezető FC Barcelona kiegyenlített első félidő után múlta a felül 3-1-re a hazai pályán játszó Málagát.

A Málaga nem játszott rosszul a listavezető Barcelona ellen, ám a helyzetkihasználással hadilábon állt a csapat, ráadásul Camacho kapitális hibája után (röviden gurított haza) Lionel Messi szerezte meg a Barcának a vezetést.

Nem sokkal a második felvonás kezdetén ismét megzörgette a hálót a Barca, Messi ívelte a védők mögé a labdát, a jó ütemben érkező Fabregas pedig a hosszú alsóba gurított. Ettől mintha elment volna a kedve játéktól a Málagának, a Barcelona pedig vígan elgurigázott.

A 82. percben a csereként beálló Thiago Alcantara távolról talált be laposan a kissé elmélázó Willy kapujába, a katalánok ezzel a találattal biztosították be végleg a sikerüket. A találkozó legvégén lett meg a hazaiak szépítő találata, a kispadról beszálló Buonanotte tekert a kapuba szabadrúgásból.

A gránátvörös-kékek győzelmükkel visszaállították 11 pontos fórjukat az élen az Atlético Madriddal szemben.

Eredmény – La Liga, 19. forduló
Málaga – FC Barcelona 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Buonanotte (89.) illetve Messi (27.), Fabregas (50.), Thiago (82.)

Videó – a gólok:


Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.