Foci

Ferguson nem tudja, hányadik a Liverpool

sir alex ferguson (sir alex ferguson, alex ferguson, )
sir alex ferguson (sir alex ferguson, alex ferguson, )

Kissé flegma nyilatkozatott tett Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere a Liverpool elleni óriásrangadó előtt.

Csúcsmeccset rendeznek a Premier League-ben vasárnap, magyar idő szerint 14 óra 30 perctől, hiszen a Manchester United a Liverpoolt, egyik ősi riválisát fogadja.

Ez az egyik legikonikusabb párosítás a világ futballjában, és mindig háromesélyes, függetlenül a helyezésektől. A Manchester United ezzel együtt 21 (!) ponttal szerzett eddig többet, mint Brendan Rodgers csapata.

Amíg a Vörös Ördögök a BL-ben a Real Madrid ellen készülnek, a bajnokságban pedig a Cityvel az aranyért harcolnak, addig Rodgers csapatot épít, és az Európa Ligában szerepel.

Amikor Sir Alex Fergusont szembesítették az egyik televíziós riportban azzal, hogy a Liverpool jelenleg a 8. helyen áll a bajnokságban, a 71 éves menedzser így válaszolt: “Ezt nem is hittem volna, amíg meg nem mutatják a tabellát. Nem nagyon figyelem az állást. Csak azt tudom, hogy a City jelenleg mögöttünk van, és azt, hogy ki lesz a következő ellenfelünk.”

“Ha nem lennénk a Bajnokok Ligájában rendszeresen, az tragikus lenne. Erre lenne szüksége más nagy kluboknak is” – utalt Ferguson a Liverpoolra. “Az utóbbi években a City a legnagyobb ellenfelünk, de valójában a Liverpool az. Ez mindig is így lesz, soha nem fog változni. Ez nem a helyezésektől függ” – korrigált Sir Alex.

A meccs Luis Suarez és Robin van Persie nagy párharca lehet. Wayne Rooney nem játszhat a találkozón.

Vasárnap egyébként egy másik szuperrangadót is játszanak, az Arsenal a Manchester City fogadja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik