Foci

Ronaldo: Legyen most már elég!

Cristiano Ronaldo arra kérte a Real Madrid szurkolóit, hogy ne fütyüljék ki a futballcsapat vezetőedzőjét, José Mourinhót, aki egyre kevésbé kedvelt a spanyol királyi gárda híveinek körében.

A bajnoki címvédő fővárosi alakulat portugál sztárcsatára azt követően vette védelmébe a honfitárs trénert, hogy a madridi publikum újfent zajosan tüntetett ellene, ezúttal a Celta Vigóval vívott szerda esti – amúgy a Real által 4-0-ra megnyert, és összesítésben (5-2) számára a negyeddöntőbe jutást eredményező – kupameccsen.

Ronaldo, aki mesterhármast ért el a találkozón, utóbb úgy nyilatkozott, hogy Mourinho minden lépésével a legjobbat akarja, és hogy a mester „egy nagy profi”.

„Az emberek nem értenek egyet némely döntésével, de ő az, aki parancsol. Ha megnyerjük a kupát és a Bajnokok Ligáját is, még nagyon jó idényt zárhatunk. De ehhez buzdításra van szükség, nem pedig kifütyülésre – intette a drukkereket a támadó. – Legyen most már elég, mi, játékosok is érzékeljük benn a pályán, amikor nem támogatják az edzőt. Inkább segítség kell, mert csak közösen nyerhetjük meg a Király Kupát és a BL-t.”

Mourinho mellett kiállt első számú segítője, Aitor Karanka is, mondván, a közönség azt csinál, amit akar, „de mi azért vagyunk itt, hogy dolgozzunk, és a lehető legjobbat érjük el a Real Madriddal”. Karanka is több megértést kért, egyúttal kiemelte, hogy a Celta elleni meccs szünetében nyakon ütötték a csapat középpályását, Xabi Alonsót, bár az elkövető(k)ről nem tett említést.

A meglehetősen vegyes megítélésű Mourinho immár huzamosabb ideje szembesülhet azzal, hogy a Real szurkolóinak körében egyre kevesebben kedvelik. Túl az ismétlődő kifütyülésen, a madridi Marca friss közvélemény-kutatási eredménye is arról tanúskodik, hogy a portugál tréner sokat veszített népszerűségéből. A sportnapilapban közzétett statisztika szerint a megkérdezettek táborában – szemben a 2011-es 8,82-es „szeretetértékkel” – immár csak 6,68-at érdemelt ki a 10 pontos kedveltségi listán. A Marca úgy látja: Mourinho kegyvesztettsége a blancók híveinek körében amiatt erősödött fel, hogy miközben a fővárosi gárda 16 pontos hátrányt szedett össze az örök rivális FC Barcelonával szemben, s gyakorlatilag elveszítette esélyét a bajnoki címvédésre, a portugál szakvezető mind több madridi futballistával került konfliktusba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik