Foci

A Fradi edzője szerint a magyarok nem hisznek álmaikban

ricardo moniz (ricardo moniz, )
ricardo moniz (ricardo moniz, )

Ricardo Moniz szerint az a legnagyobb baja a magyar labdarúgásnak, hogy a játékosoknak nincs erőnléte és legfőképp önbizalma.

A Ferencváros labdarúgócsapata január 3-án elkezdte a felkészülést a ténylegesen tavaszi szezonra, Ricardo Moniz vezetőedző irányításával. A holland szakember alig több mint fél éve van Magyarországon, tapasztalatairól beszélt a Magyar Hírlapnak adott interjújában.

Moniz elmondta, nem nagyon szereti az ünnepeket és a szüneteket, hiszen mindene a foci, a labdarúgás megszállottja, a legjobban a pályán érzi magát. A szakember visszanézett több olyan meccset is a szünet alatt, amelyeken nagy hibákat követtek el a Fradi játékosai, de olyanokat is, amelyeken kiszemeltek fociztak.

“Talán leginkább abban fejlődtünk, hogy lassan megtanulunk ismét győzni. Na és a fiatalok. Én koordinálom az utánpótlásedzők munkáját is, és nagyon nagy hangsúlyt fektetek az utánpótlásképzésre. Nem az a célom, hogy pusztán tehetségeket neveljünk, hanem olyan labdarúgókat, akik a legjobbak akarnak lenni” – értékelte az őszi fejlődést a Fradi edzője, aki azt mondta, évente legalább két fiatalt szeretne kinevelni a felnőtt csapat számára.

“Nem elég magyarnak lenni, hanem aki pályára lép, és magára húzza a klub mezét, annak kivételes tehetségnek is kell lennie. Az én hitvallásom: sohasem lehetsz elégedett magaddal. A szurkolók is azt díjazzák, ha kivételes tehetségű vagy, és ezt a pályán bizonyítod is. Nem én vagyok a fontos, hanem a Fradi” – tette hozzá.

Arra a kérdésre, vajon mi lehet a magyar foci legnagyobb baja, így válaszolt:

“Az önbizalomhiány, aztán az erőnlét gyengesége, ráadásul nem hisznek az álmaikban, és személyiségi gondok is vannak. Ha ezeken tudnak változtatni, újra nagy lehet a magyar futball” – véli Ricardo Moniz, akinek elsődleges célja a nemzetközi szereplés kivívása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik