Foci

Romániában örülnek a zártkapus meccsnek

Puskás Ferenc Stadion (puskás ferenc stadion, )
Puskás Ferenc Stadion (puskás ferenc stadion, )

A világbajnoki selejtezőben egyik legnagyobb riválisunknak számító Románia szerint nekik kedvezhet a FIFA döntése.

Amint arról kedden este hírt adtunk, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elsőfokú döntése értelmében márciusban, zárt kapuk mögött kellene fogadnunk Romániát a 2014-es világbajnokság selejtezőjében. A FIFA fegyelmi bizottsága azért büntette meg súlyosan a magyar szövetséget, mert az augusztus 15-én rendezett Izrael elleni barátságos mérkőzésen a hazai szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált és sértő jelképeket mutatott fel.

Az MLSZ-re 40 ezer svájci frankos bírságot is kiszabtak.

Szerdán az is biztossá vált, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség nem hagyja annyiban a dolgot, a szervezet igazságtalannak és túlzónak tartja a döntést, így biztosan benyújtja a fellebbezését. Nem csoda, lévén a selejtezősorozat egyik legfontosabb mérkőzéséről van szó.

Természetesen Romániában is téma a zártkapus meccs. A prosport.ro több cikket is megjelentetett az esettel kapcsolatban, az egyik címében például búcsút int Budapestnek. Egy másikban a cikk írója azt taglalja, hogy a nézők hiánya inkább az idegenben játszó románok malmára hajthatja a vizet, és ezzel több válogatott labdarúgó is egyetértett.

Megszólalt Jenei Imre is, korábbi román válogatott labdarúgó, aki a magyar és a román nemzeti tizenegyet is irányította edzői pályafutása során. Ő sem volt elkeseredve a döntés miatt: „Ez hatalmas előnyt jelent! Ismerem a magyar közönséget, szóval tudom mit beszélek” – idézi a prosport.ro Jeneit.

A román szövetség részéről Paul Zaharia nyilatkozott, ő azokat a román drukkereket sajnálja, akik nem utazhatnak Budapestre megnézni a válogatottat.

A prosport.ro egyébként a találkozóval kapcsolatban amiatt sem kesergett, hogy a válogatottunk csapatkapitánya, Gera Zoltán súlyos sérülése miatt kihagyja majd a márciusi összecsapást. Mint ismert, a WBA középpályása a műtött térdével járt pórul, porcleválás mellett szalagszakadást is megállapítottak nála.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik