Foci

Orbán inkább nem mond semmit

Orbán Viktor (orbán viktor, )
Orbán Viktor (orbán viktor, )

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke csak az MLSZ-től értesült a FIFA döntéséről.

Mint ismert, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) első fokon úgy döntött, hogy a magyar labdarúgó-válogatott zártkapus meccsen kénytelen fogadni a rivális Romániát a világbajnoki-selejtezősorozat csoportkörében.

Megkérdeztük Havasi Bertalant, Orbán Viktor szóvivőjét, hogy a FIFA hétfői, zürichi gálaünnepségén a magyar miniszterelnök hallott-e a számunkra kedvezőtlen döntésről.

„A miniszterelnök hétfőn Zürichben nem hallott erről a döntésről, hiszen az kedden született, és akkor közölték az MLSZ-szel. Orbán Viktor az MLSZ-től értesült a hírről. Azt inkább nem szeretné közölni, hogy mi a véleménye erről a döntésről” – érkezett a válasz.

Az MLSZ már jelezte: biztosan fellebbez a nemzetközi szövetség büntetése ellen. Romániában mindeközben örülnek a zártkapus mérkőzésnek, mivel szerintük ez jelentősen növeli válogatottjuk győzelmi esélyeit március 22-én.

Nem csak mi szívunk
Bulgáriát is hasonló büntetéssel sújtotta a FIFA, ők is zárt kapuk mögött rendezik a következő vb-selejtezőjüket. A bolgárok ugyanakkor velünk ellentétben tétmeccsen, éppen a most zajló selejtezősorozatban vétettek a szabályok ellen (huhogtak és petárdáztak a dánok elleni, októberi mérkőzésükön), ráadásul ők Málta ellen kénytelenek kongó lelátók előtt játszani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik