Foci

Michuék Londonban verték a Chelsea-t a Ligakupában

michu (michu, swansea, )
michu (michu, swansea, )

A Swansea labdarúgócsapata 2-0-ra nyert Londonban a Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén.

A bajnokságban elhúzott a két manchesteri csapat, a Bajnokok Ligájából pedig már kiesett a Chelsea (és a klub-vb-t is elbukta), de még mindig van trófea, amelyet megnyerhet a londoni csapat.

Az FA-kupában állnak az első kör után, a Ligakupában pedig a négy között vannak, szerdán az elődöntő első meccsén fogadták a Swansea-t. Benitez a Turnbull – Azpilicueta, Ivanovic, Cahill, Cole – Ramires, David Luiz – Oscar, Hazard, Mata – Torres kezdőnek szavazott bizalmat, nem kezdett tehát Demba Ba.

A Chelsea volt az aktívabb az első félidőben, Mata a 26. percben alig tévesztett, azonban a 39. percben a vendégek szereztek vezetést. Természetes, hogy a walesi kiscsapat spanyol gólzsákja, Michu volt eredményes Ivanovic hibája után. 17 méterről, két Chelsea-védő mellett bikázott a jobb felsőbe (0-1).

A második félidőben ment előre a Chelsea, de semmi sem sikerült neki. Frank Lampard a 71. percben állt be a londoni csapatba, de három perccel később nem ő, hanem Fernando Torres veszélyeztetett. A 81. percben lecserélte őt Benitez Demba Bára, aki a 87. percben fejelt alig mellé.

Kínosról még kínosabbá vált az eredmény a 91. percben, amikor Graham is betalált, ezzel a kiesés szélére került a londoni csapat, Michael Laudrup viszont újabb nagy fegyvertényt hajthat végre kiválóan összerakott csapatával (0-2).

A visszavágón még elviekben javíthat a Chelsea, de a Swansea remek, szívós együttes, így nem lesz könnyű dolga.

Eredmény – angol Ligakupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
Chelsea – Swansea 0-2 (0-1)
gólszerzők: Michu (39.), Graham (91.)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik