Foci

Véget ért Gera Zoltán szezonja

gera zoltán (gera zoltán)
gera zoltán (gera zoltán)

Gera Zoltánra, a West Browmich Albion magyar válogatott labdarúgójára újabb műtét és legalább féléves kihagyás vár.

Gerzson szombaton, a Queens Park Rangers elleni FA-kupa mérkőzésen kezdőként lépett pályára, azonban egy belépő után már a 21. percben le kellett cserélni, a korábban műtött térdét fájlalta. A klub orvosai vasárnapra, majd hétfőre ígértek részleteket, végül kedden érkezett meg a rossz hír.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapja arról ír, hogy Gera Zoltán térdét újra meg kell műteni, ugyanis ismét elszakadt a térdszalagja, ráadásul porcleválást is diagnosztizáltak nála. Optimális esetben is legalább fél év kihagyás vár rá, erről már tájékoztatta Egervári Sándor szövetségi kapitányt is.

A bajnokság hetedik helyén álló WBA közleménye szerint a játékos 6-9 hónapra dőlt ki, és a beavatkozást jövő héten végzik el. Steve Clarke vezetőedző szomorúan nyilatkozott:

“Lesújtott a hír. Zoltán fantasztikus fickó és profi játékos, köszönetet mondok neki a szezonbeli teljesítményéért, nagyszerűen játszott.”

A tréner kifejtette, hogy a klub mindenben támogatja a magyar légiós rehabilitációját, aki egyszer már bebizonyította, hogy képes visszatérni ilyen súlyos sérülés után is. Clarke hozzáfűzte: nincs kétsége afelől, hogy ismét így történik majd.

A WBA-ben az idény során 18 meccsen négyszer eredményes Gera így nem csupán az angol bajnoki szezon második felét, de a magyar válogatott márciusi, két sorsdöntő világbajnoki selejtezőjét is kihagyja a románok és a törökök ellen.

A magyar futballista 2011 novemberében olyan súlyos térdsérülést szenvedett, hogy a szezon hátralévő részében nem játszhatott, s csak tavaly augusztusban térhetett vissza a pályára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik