Foci

„Messi a történelem legjobbja”

A zürichi FIFA-gálán Lionel Messi negyedszer kapta meg az Aranylabdát. A nemzetközi sajtó nem fukarkodott a dicsérő szavakkal.

A top háromba az argentin mellett Andres Iniesta és Cristiano Ronaldo jutott be, ám idén sem veszélyeztették Messi elsőségét, aki immár zsinórban negyedik alkalommal kapta meg a FIFA és a France Football közös elismerését.

„Messi egyedülálló és zseniális” – írja szűkszavúan, ám annál nagyobb büszkeséggel az argentin sajtó a Barcelona játékosáról.

Spanyolországban hasonló szalagcímekkel vehették meg az olvasók a napilapokat: „Arany Messi. Messi a legnagyobb. Óriási. Egyedülálló. Ijesztő sebességgel dönti a rekordokat. A futballt ma Messinek hívják” – írja a Mundo Deportivo.

A norvég VG című lap viszont kicsit ironikusan fogalmazott az eredmény kapcsán: „Annyira volt ez meglepő, mint hogy Oslóban decemberben hó esik. Cristiano Ronaldo mellett az az egy érv szólt, hogy Messi már annyiszor nyert előtte.”

A nemzetközi sajtóvisszhang a FIFA-gála után
Spanyolország:
El Mundo:
„Messi egyedülálló. Lionel Messi olyan nagy alakja a jelenkor labdarúgásának, hogy az újabb, sorozatban negyedik Aranylabdájához nem volt szüksége újabb nagy trófeára sem. Az argentin egyedülálló, felejthetetlen, egyszerűen a legjobb.”
Marca:
„A történelem legjobbja. Egyedülálló, felmúlhatatlan, Messi!”

Argentína:
Olé:
„Most már a világbajnokságot is meg akarja nyerni.”

Anglia:
Daily Telegraph:
„Cristiano Ronaldo és Andrés Iniesta nagy játékosok. Messi azonban zseniális.”
The Times:
„A Barcelona gólkirálya negyedszer is megkoronáztatott.”
The Guardian:
„Messi nyolc egymást követő meccsen is két gólt szerzett – és szinte mindegyik találata olyan ragyogó megoldás után született, hogy azt ép ésszel nehéz felfogni.”

Olaszország:
La Gazzetta dello Sport:
„Messi IV. Történelmi negyedik Aranylabda. Senki sem hasonlítható Leóhoz.”
Tuttosport:
„Messi szuperpókere.”

Svédország:
Dagens Nyheter:
„Úgy tűnik, Messi mindössze 25 évesen a világ valaha volt legnagyobb futballistája lett. Cristiano Ronaldo Real Madridban szerzett 46 gólja, és egy Európa-bajnoki elődöntő a portugál válogatottal egyszerűen kevés volt.”

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik