Foci

Kiizzadta a továbbjutást a Liverpool

liverpool (liverpool, luis suarez)
liverpool (liverpool, luis suarez)

Az ötödosztályú Mansfield Town otthonában 2-1-re nyert a Liverpool, ezzel továbbment az FA-kupában.

A Mansfield az ötödik ligában szerepel az angol nemzeti bajnokságban, így érthető, hogy hatalmas várakozás előzte meg a nagy Liverpool érkezését.

A hazaiak 96 széket üresen hagytak az impozáns stadionban – bizonyára jó néhány magyar első osztályú csapat elfogadná otthonául ezt a kis szentélyt. A 96 széken a hillsborough-i áldozatok (Liverpool-drukkerek) neveire emlékeztek a hazaiak.

A vendégek vezető gólját már a 7. percben megszerezte Daniel Sturridge, Shelvey passza után. A Chelsea-től igazolt játékos tehát a lehető legjobban mutatkozott be a Poolban – 12 millió fontért nem is van nagyon más dolga, mint a góllövés.

A vendégek azonban megizzadtak a hazaiak ellen, akik hősiesen játszottak. Az 59. percben az uruguayi Luis Suarez úgy szerzett gólt, hogy a labda teljesen egyértelműen a kezére pattant a gólvonal előtt nem sokkal. A játékvezető megadta a találatot.

A végén még szépített a hazai csapat Green révén, de a még nagyon meglepetés elmaradt, továbbjutott a Liverpool, és a következő körben – merthogy a sorsolást is megtartották vasárnap – az Oldham csapatával találkozik.

Eredmény – angol FA-kupa, a legjobb 32 közé jutásért:
Mansfield Town – Liverpool 1-2 (0-1)
gólszerzők: Green (79.), illetve Sturridge (7.), Suarez (59.)

A Liverpool második gólja kezezés után született:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik