Foci

Egy félidő Barcelona-varázslat elég volt

tito vilanova (tito vilanova, barcelona)
tito vilanova (tito vilanova, barcelona)

A katalán alakulat 4-0-ra megverte városi riválisát, az Espanyolt a spanyol labdarúgó-bajnokság vasárnapi mérkőzésén.

Amíg a Barcelona robog a bajnoki cím felé, addig a város másik csapata, az Espanyol a kiesés ellen küzd a La Liga idei szezonjában.

Ezt jelzi, hogy a két csapat között 34 pontos különbség és 18 pozíció volt a 17. fordulót követően. A Barca tökéletes első félidőt produkált, és nemcsak azért mert 75-25 százalék volt a labdabirtoklási arány. Messiék szinte folyamatosan támadtak és szebbnél szebb gólokat lőttek.

A varázslatot látta Tito Vilanova is, hiszen a Barcelona fültőmirigyrákkal műtött vezetőedzőjét hazaengedték a kórházból az operációja után, a kemoterápiás kezelést járóbetegként veszi majd fel.

A 10. percben Iniestától kapott álompasszt Xavi, csak jól kellett helyeznie a labdát. Ugyanez volt a helyzet a 16. percben, amikor Fabregas csinálta meg a helyzetet, szintén balról adott középre, Pedro a kapuba pörgetett (2-0).

A legszebb gól a 27. percben esett: Busquets tért ölelő átadása után Pedro pöckölte el a lasztit Casilla kapus fölött-mellett. Három perccel később az Espanyol kapusa buktatta Fabregast, a büntetőt Messi lőtte a kapuba, 4-0.

A második félidőben is fölényben volt a hazai csapat, de csak helyzetekig jutott, gólig már nem. A Real után tehát a Barcelona is négy gólt szerzett a 2013-as naptári év első spanyol bajnoki fordulójában.

Eredmény – spanyol bajnokság:
Barcelona – Espanyol 4-0 (4-0)
gólszerzők: Xavi (10.), Pedro (16., 27.), Messi (29., 11-esből)

Négyig jutott a Barcelona:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik