Foci

Hihetetlen: a végén menekült meg a Manchester United

west ham manchester united (west ham united, manchester united, )
west ham manchester united (west ham united, manchester united, )

A West Ham United óriási meglepetésre 2-1-re vezetett a 91. percig a ManUnited ellen, aztán jött Robin van Persie.

A Chelsea, a Manchester City, a Tottenham már továbbjutott az FA-kupában a szombat kora délutáni meccsek révén, a Manchester United viszont csak este játszott a West Ham United otthonában.

A hazaiaknál ott volt a pályán frissen igazolt Joe Cole, a United viszont kissé tartalékosan lépett fel, hiszen a kezdő így nézett ki: De Gea – Smalling, Evans, Vidic, Buttner – Rafael, Scholes, Cleverley, Kagawa – Hernandez, Welbeck. Hernandez passza után Cleverley szerezte meg a vezetést a Unitednek (0-1) a 23. percben egy ritmusváltás után végrehajtott rövid passzos akció segítségével, de a hazaiak nem sokkal később Collins remek fejesével egyenlített, Joe Cole adta a gólpasszt a beadás alkalmával (1-1).

Sam Allerdyce csapata remekül tartotta magát, sőt! Az 59. percben lényegében lemásolta az első hazai gólt Cole és Collins: érkezett a beadás, és érkezett a fejes is, De Gea megint maga mögé kellett, hogy

nyúljon. Sir Alex Ferguson a 68. percben szánta el cserére magát: lement Scholes és Hernandez, érkezett van Persie és Valencia.

A United egyébként 2004-ben tudta utoljára megnyerni az FA-kupát, nem a kedvenc sorozata ez a manchesterieknek. Támadnia kellett a vendégeknek, ehhez képest a hazaiak rúghattak szögleteket, és nekik volt helyzetük a 88. percben.

Aztán eljött a 91. perc, érkezett Robin van Persie, és jobb oldalról kilőtte a hosszú sarkot.

2-2, újrajátszás tíz nap múlva Manchesterben.

Eredmény – FA-kupa, a 32 közé jutásért:
West Ham United – Manchester United 2-2 (1-1)
gólszerzők: Collins (26., 59.), illetve Hernandez (23.), van Persie (91.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik