Foci

Aczél máris távozott Szigetszentmiklósról

Három nappal azután, hogy kinevezték az NB2-es Szigetszentmiklós pályaedzőjének, távozott az együttestől a bundagyanúba keveredett Aczél Zoltán.

A magyar válogatott egykori pályaedzője, valamint a Diósgyőr, a Siófok és a Haladás korábbi mesterét még 2011-ben vették őrizetbe: akkor bilincsben vitték el a Videoton-Haladás Magyar Kupa-meccset követően. azzal gyanúsítva, hogy köze volt mérkőzések végeredményének manipulálásában.

Jogerős döntés azóta sem született az ügyben, ám az MLSZ kizárta Aczélt a magyar labdarúgás versenyrendszeréből, csakúgy, mint minden más érintettet.

Így meglepő volt a hír, miszerint a Szigetszentmiklósnál újra állást kapott a tréner: pályaedzőként Zoran Kuntic mellett ténykedett volna Aczél, ám három nappal ezután, azaz szombaton távozott is az SzTK-tól.

“Nagy köszönettel tartozom a szigetszentmiklósi klubnak, hogy ebben a nehéz helyzetben lehetőséget biztosított nekem a munkára. Hálás vagyok azért, hogy felvállalva a nehézségeket is felkértek arra, hogy dolgozzak az egyesületnél. Az elmúlt napokban komoly támadások érték a klubot, amiatt, mert bíztak bennem és figyelembe vették az ártatlanság vélelmét. Semmiképpen nem szeretném, ha az SzTK-t sérelem érné, hiszen valóban sokat tett értem ez az egyesület, de most azzal segítek a legtöbbet, ha távozom, ezért a felmondás mellett döntöttem. Nem szeretném, ha miattam kellemetlen helyzetbe kerülne a csapat, amely remélem bekerül az első ötbe és jövőre is az NB II-es mezőny tagja lesz.” – mondta az együttes honlapjának Aczél Zoltán, akinek a szerződésének volt egy olyan szóbeli záradéka, amely szerint bármikor felmondhat, amennyiben úgy érzi, hogy a munkavállalással támadásnak teszi ki az egyesületet, illetve az SzTK-Erimánál dolgozó további szakembereket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik