Foci

Új vetélytársa van Fernando Torresnek

Demba Ba (demba ba, )
Demba Ba (demba ba, )

A Chelsea labdarúgócsapata pénteken bejelentette, hogy leigazolta a Newcastle-ből Demba Bát.

A szenegáli csatárt már napokkal ezelőtt szóba hozták a londoni együttessel, csütörtökön pedig már orvosi vizsgálatra jelentkezett a fővárosban. Nagy volt a csend még tegnap, bár hozzá kell tenni, hogy Demba Ba nagy valószínűséggel a megszokottnál összetettebb viziten vett részt, az egyik térde ugyanis korábban több bonyodalmat is okozott neki, igaz a Szarkáknál emiatt egy meccset sem mulasztott.

Pénteken aztán pont került az ügylet végére, a hírek szerint az afrikai futballista 7,5 millió fontért váltott. Három és fél éves szerződés aljára kanyarintotta oda a nevét a gólvágó, aki szombaton az FA-kupában akár már be is mutatkozhat a Southampton ellen.

„Jó itt lenni, nagyon boldog és büszke vagyok” – mondta a Chelsea honlapjának az új szerzemény. „A Newcastle-nek és számomra is fontos volt, hogy hamar lezárjuk az átigazolást, így egy hónapjuk van arra, hogy pótolni tudjanak. A lényeg, hogy itt vagyok, most már csak be kell illeszkednem.”

Ráfért a vérfrissítés a Chelsea támadószekciójára, ugyanis Daniel Sturridge a napokban Liverpoolba igazolt, míg Fernando Torresen a nagy ünnepi menetelés után a fáradtság jelei mutatkoztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik