Foci

Orbán Viktort Zürichbe várja a FIFA

Orbán Viktor (orbán viktor, )
Orbán Viktor (orbán viktor, )

Orbán Viktor kormányfőt, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítóját idén is meghívta a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hétfőre, a zürichi Kongresszusi Központban rendezendő gálaünnepségére.

A gálarendezvényen adják át a FIFA és a France Football magazin által közösen odaítélt FIFA-Aranylabda díjat is, amelyre három játékos pályázik: a legnagyobb esélyes ezúttal is legutóbbi három szavazáson diadalmaskodó Lionel Messi, aki ha nyer, futballtörténelmet ír, ugyanis az első játékos lesz, aki négyszer kapja meg az elismerést.

A Barcelona argentin klasszisának egyik kihívója csapattársa, a világ- és Európa-bajnok spanyol Andrés Iniesta, a másik pedig a Real Madridot erősítő portugál Cristiano Ronaldo.

A legszebb gólért folyó küzdelemben is már csak három játékos versenyez az interneten szavazók kegyeiért: a címvédő brazil Neymar egy csodálatos szólót követő góllal, a kolumbiai Radamel Falcao egy elképesztő ollózással, valamint a szlovák Miroslav Stoch egy hatalmas kapáslövéssel került fel a dobogósok listájára. A győztesnek a Puskás-díjat ítélik oda.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik