Foci

Külföldre vágyik a Barca kapusa

Victor Valdes (victor valdes, )
Victor Valdes (victor valdes, )

Victor Valdes, az FC Barcelona labdarúgócsapatának kapusa nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy külföldön folytatja pályafutását.

A 31 éves sportolónak a szezon végén lejár a szerződése, azóta nem beszélt a helyzetéről, amióta 2009 júniusában meghosszabbította jelenlegi kontraktusát. Csütörtöki sajtótájékoztatóján elárulta, a Barcelonából szeretne visszavonulni, ám olyat is mondott, amely alapján nem mernénk nagy összegben arra fogadni, hogy sokáig marad a gránátvörös-kékeknél:

“11 évet töltöttem itt, egy kapusnak ez több szempontból is nehéz. Nem szeretnék kizárni az életemből más kultúrákat, más focit, vagy akár más országokat. Meglátjuk, mit hoz a jövő” – mondta Victor Valdes.

Ugyanakkor hangoztatta, egyelőre csak azzal szeretne foglalkozni, hogy a Primera Divisiónt veretlenül vezető Barca minél több mérkőzést megnyerjen.

Valdes a 2002/03-as szezonban mutatkozott be a katalán sztárcsapatban, s az elmúlt négy szezonban megnyerte a Zamora-díjat, amely a legkevesebb gólt kapó kapusnak jár. AUgyanakkor a Barcelonában töltött évei során számos kritika érte a teljesítménye miatt, többen is úgy vélik, hogy a kapusposzt a leggyengébb a katalán sztárgárdánál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik