Foci

Ismét Neymar Dél-Amerika legjobbja

Ismét a brazil Neymart választották Dél-Amerika legjobb labdarúgójává az uruguayi El País című lap által szervezett szavazáson.

A Santos válogatott támadója nagy fölénnyel, 199 vokssal végzett az élen. Őt a Corinthians perui csatára, Paolo Guerrero követte 50-nel, míg a harmadik egy középpályás, a Sao Paulótól éppen a napokban Európába – a Paris Saint-Germainhez – átkerült Lucas Moura lett 21-gyel. Az első ötbe befért még Ronaldinho (Atlético Mineiro, 12), illetve Fred (Fluminense, 6).

A szaklapok, illetve szakmagazinok kijelölt szavazói az edzők közül leginkább José Pekermannak, a kolumbiai válogatott argentin szövetségi kapitányának a munkáját ismerték el. Ő 63 voksot kapott, míg honfitársa, Alejandro Sabella, az argentin válogatott szakvezetője és Adenor Bacchi, a friss klubvilágbajnok Corinthians brazil trénere egyformán 54-et.
Az El Pais, amely 27. alkalommal szervezte meg a szavazást, sorozatban negyedszer díjazta az argentin Lionel Messit mint a legjobb Európában játszó futballistát, illetve Vicente del Bosquét, a világ- és Európa-bajnok spanyol válogatott szövetségi kapitányát mint a legjobb edzőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik