Foci

A távozóban lévő Lampard döntött a Chelsea javára

frank lampard (frank lampard, rafa benitez, chelsea, )
frank lampard (frank lampard, rafa benitez, chelsea, )

A Chelsea korán hátrányba került az Everton otthonában játszott bajnokin, de végül fordított és győzött.

A Chelsea két meccs óta nem kapott gólt, az Aston Villát 8-0-ra, a Norwichot 1-0-ra verte. Ehhez képest alig telt el az első perc, Pienaar betalált Petr Cech kapujába.

A liverpooli támadás során a labda előbb még kijött a kapufáról, a kipattanót vágta be 9 méterről a kapuba a dél-afrikai játékos. A londoniak lassan éledeztek, de aztán a minden bizonnyal új szerződést nem kapó Frank Lampard egyenlített a félidő végére Ramires jó átadása után. Ezzel együtt az Evertonnak veszélyesebb akciói voltak, egy alkalommal a kapufa mentett Jelavic lövése nyomán.

A második félidőt sokkal jobban kezdte a londoni csapat, Mata és Torres is próbálkozhatott. Ekkor már nem volt ott a Chelsea kapujában Cech, akit bokasérülés miatt le kellett cserélni, helyére Turnbull állt be. Gary Cahill az egyik szerelési kísérleténél felszántotta Leighton Baines hátát, a liverpoolinak a meze is kiszakadt, és véres nyom maradt a testén, igaz, folytatta a játékot, a Chelsea játékosa sárga lapot kapott.

A 67. percben Fernando Torres remekül lőtt, Howardnak védenie kellett. A 70. percben Baines tekert Jelavic fejére, a gyönyörű fejes a kapufán csattant. Aztán a 72. percben Frank Lampard megint tökéletes helyen volt: a londoni támadás először kipattant Mata próbálkozása után, de az ötösön ott volt a válogatott, aki beemelte a kapuba a labdát (1-2).

Ez volt 132. és 132. chelsea-s gólja Lampardnak. A végén még kontrázhatott a londoni csapat, és Jelavic lábában is ott volt az egy pont a 93. percben, de újabb gól már nem született.

A Chelsea a sikerével feljött a tabella harmadik helyére.

Eredmény – Premier League, 20. forduló:
Everton – Chelsea 1-2 (1-1)
gólszerzők: Pienaar (2.), illetve Lampard (42., 72.)

Lampard két gólja döntött Liverpoolban:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik