Foci

Tízgólos meccset nyert meg az Arsenal

arsenal fc (arsenal fc, )
arsenal fc (arsenal fc, )

Az Arsenal 1-1 után rákapcsolt, végül 7-3-ra nyert a Newcastle ellen a Premier League 20. fordulójában.

Komoly összecsapás kerekedett ki a Szarkák londoni vendégjátékából, bár az első 45 perc alapján még nem gondolhattuk, hogy igazi gólfiesztát rendeznek a felek.

Ugyanis a vezetést Walcott révén szerezte meg az Arsenal a 20. percben, és később is a hazaiak domináltak, a szerződését még alá nem író Walcottnak később is akadt egy nagy helyzete. Ezért is volt meglepő hogy Demba Ba a 44. percben egyenlített, igaz a támadó szabadrúgása Wilshere-en megpattant. Nem volt benne az egyenlítés a meccsben, és az sem, ami ezután következett.

Igaz, két éve már 4-0-ra vezetett az Arsenal a Newcastle ellen egy bajnokin, aztán mégis 4-4 lett a vége, szeretik a gólgazdag meccseket a felek. Most is “goal bonanza” lett a vége, ahogy az egyik portál fogalmazott.

Előbb Oxlade-Chamberlain rúgott szép gólt, majd Podolski, de Marveaux (remekül játszik mostanság a fiatal játékos), majd Demba Ba mindkétszer egyenlített. A Szarkák tehát összességében háromszor álltak fel, és ismerős lehetett nekik ez a forgatókönyv, ugyanis a héten már játszottak egy remek meccset a Manchester United otthonában, ahol végül van Persie 91. percben szerzett találatával kaptak csak ki.

Most azonban más volt a koreográfia, ugyanis 3-3 után már csak az Arsenal lőtt gólt, Giroud és Walcott kettőt is, utóbbi így mesterhármasig jutott. Harmadik gólja parádés egyéni akció után született.

A Newcastle még egyszer sem kapott 7 gólt Premier League-találkozón. Az Arsenalnak azért is volt fontos a három pont, mert egyik nagy riválisa, a Tottenham elhozta a három pontot a Sunderland otthonából, így 3 pontra elhúzott az Ágyúsoktól, akik még be kell hogy pótolják a West Ham elleni meccsüket.

Eredmény – Premier League, 20. forduló
Arsenal – Newcastle 7-3 (1-1)
Gólszerzők: Walcott (20., 73., 91.), Oxlade-Chamberlain (50.), Podolski (64.), Giroud (84., 87.) illetve Ba (43., 69.), Marveaux (59.)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik