Foci

Furcsa törvényen megy a huzavona Angliában

Sunderland (sunderland, )
Sunderland (sunderland, )

A Sunderland labdarúgócsapatának vezetősége kitiltotta pár szurkolóját a stadionjából, mert álltak a meccseken.

Fura eset borzolja a kedélyeket Angliában. Az élvonalban közepesen teljesítő Sunderlandnél ugyanis egy közösségi portálra feltöltött fénykép tanúsága szerint kitiltottak pár bérlettel rendelkező szurkolót, mindezt a székükre ragasztott matrica jelzi. Az ok egyszerű: a szimpatizánsok rendre állva nézték kedvenceik meccseit.

Ez a világ bármely pontján teljesen normális, a szigetországban azonban a Hillsborough-tragédia (1989) óta törvény tiltja, hogy a nézők állva szurkoljanak. Akkor a Liverpool és a Nottingham Forest FA-kupa döntőjét a kelleténél többen tekintették meg a helyszínen, a túlzsúfoltság következtében 96-an vesztették életüket, köztük Steven Gerrard unokatestvére is.

„Természetesen egyik szurkoló szórakozását sem szeretnénk elrontani, de nekünk is vannak jogi kötelezettségeink” – mondta Paul Weir, a klub biztonsági főnöke.

A törvény egyébként már régóta beszédtéma Angliában, leginkább a szurkolói szervezetek szeretnék, ha megváltoztatnák a passzust. A kormány azonban úgy véli, hogy nincs rá semmi kényszer, hogy a törvényen változtassanak.

Angliában az első- és másodosztályban tilos állva buzdítani a kedvenceket. Európában sehol máshol nincs ilyen tiltás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik