Foci

Végleg oszlásnak indult a Real Madrid

Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )
Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )

Mourinho kihagyta Iker Casillast a kezdőből, összeveszett lényegében már minden játékosával, most meg a Real Madridnál kijelentették, mehet Ronaldo is. Eközben a sapnyol adótörvények változása miatt a játékosok bére jelentősen csökken. Mi lesz itt?

Egy olyan világsztárokat alkalmazó klubnál, mint a Real Madrid, az eredménytelenség okát sosem a játékosok tudásának vagy az edző felkészültségének megkérdőjelezésében kell keresni. A Real Madridnál sem. Tavaly még minden rózsás volt, a csapat megtörte a Barcelona uralmát és bajnok lett – a játékosok egy kupacban ünnepelték megukat és az edzőt, Jose Mourinhot, aki a Porto, a Chelsea és az Inter után egy negyedik országban is bajnoki címet szerzett aktuális csapatával.

Alig fél évvel később a Real játéka finoman fogalmazva dadog, a csapat 16 ponttal lemaradva az ősi riválistól “csak” 3., míg a portugál tréner megtette azt, ami elképzelhetetlennek tűnt, kihagyta a kezdőből Iker Casillast, a spanyol válogatott, a Real Madrid és – nyugodtan mondhatjuk – a világ legjobb kapusát. A marca azt írja, a kapus két hónapja nem beszél a kapusedzőjével, Silvino Louroval.

A probléma okát nyilván az öltözőben, a fejekben, de még inkább a zsebekben kell keresni. Christiano Ronaldo már a szezon elején panaszkodott, hogy valami nem stimmel, nem érzi jól magát Madridban. Azóta zajlik mondjuk a 2015-ig érvényes szerződésének meghosszabbítási herce-hurcája és azóta zajlik a spanyol adójogszabályok szigorítása is.

Tény, a Spanyolországban dübörgő válság okán a személyi jövedelemadó terén nem elhanyagolható vátozások történtek az utóbbi időben: 2013-tól a 300 ezer euró feletti jövedelmeket 24 százalék helyett 52 százalékkal adóztatják. Namármost: C. Ronaldónak a szerződése meghosszabbításáért ajánlott új 15 milliós fizetése az 52 százalék adó levonása után kevesebb (7,2 millió), mint a jelenlegi 10 milliós volt a 24 százalék után (7,6 millió), ami az adóváltozást követően 4,8 millió lesz… És így van ezzel a csapat többi tagja is…. Ráadásként még a külföldiek ingatlanvagyonát is kiemelten adóztatják…

A helyzet odáig fajult, hogy az angol és a spanyol sajtó egyöntetűen arról számolt be, a Real Madrid labdarúgócsapata kész megválni a portugál klasszistól. Az árát 122 millió fontban (150 millió euró) szabták meg. Ebből legalább tudják majd fizetni a többiek bérét.

Kérdés, lesz-e olyan klub, amely képes ezt megfizetni, vagy a Blancoknál lejjebb tolják a nadrágot? Mi az utóbbira tippelünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik